Статьи

Інструкція по протипролежневі матраци: як працює, як надути і здути?
Спеціальні матраци від пролежнів діють завдяки своєму особливому пристрою. Дані вироби відмінно пропускають повітря, не завдають шкоди дермі свого володаря і навіть надають помірний масажний ефект. Процес їх застосування простий. Але ефективність залежить від вірного вибору вироби і правильної експлуатації.
26.07.2021
Детальніше
Як правильно відкалібрувати тонометр?
Налаштувати самостійно прилад електронний теж можливо. Для цього потрібно спочатку встановити його в режим калібрування. Як це зробити, підкаже інструкція, або ж консультант магазину, в якому був куплений тонометр. Для настройки потрібен зразковий прилад, викрутка діалектична, адаптер або батарейки.
26.07.2021
Детальніше
Як обладнати ліжко для лежачих хворих?
Як обладнати ліжко для лежачих хворих?
Людині, якій належить довго перебувати в лежачому положенні внаслідок важкого захворювання або травми, дуже важливо забезпечити зручність і якість спального місця. Для нерухомого людини має велике значення можливість змінювати положення тіла: опускати-піднімати ноги, піднімати голову і тулуб щодо ніг - це зменшить шкоду від гіподинамії, яка призводить до атрофії м'язів, викликає застій в легенях і інших органах. Особливо це важливо для хворих з пошкодженням спинного мозку та іншими важкими захворюваннями. Догляд за лежачим хворим надзвичайно складний. Істотно полегшує догляд спеціальна медична ліжко. Важливо знати, як правильно обладнати ліжко для лежачих хворих. Головне призначення такого медичного пристосування - забезпечити максимально зручну позу тіла людини і полегшити догляд за ним. Такий ліжком можна користуватися як в лікарнях, в центрах реабілітації, в геронтологічних відділеннях, так і в домашніх умовах.

01.12.2020
Детальніше
Як лікувати радикуліт попереку?
Як лікувати радикуліт попереку?
Радикуліт не є окремим захворюванням, а розвивається при патологічних змінах в хребті. Він характеризується болями, викликаними защемлением, пошкодженням або запаленням корінців спинномозкових нервів. Як лікувати радикуліт попереку без операції залежить від причини, яка спровокувала його розвиток.
26.11.2020
Детальніше
Як дихати кисневим концентратором?
Як дихати кисневим концентратором?
Прийнято вважати, що киснева терапія потрібна тільки важкохворим людям, але це далеко не так. В умовах загазованості мегаполісів багато на себе відчувають, хоч і не небезпечний для життя, але позначається на здоров'я, постійний дефіцит кисню - гіпоксію. Вона виражається в швидкій стомлюваності, регулярному поганому самопочутті, слабкості, головних болях і інших негативних проявах. Для профілактики, лікування захворювання дихальної і серцево-судинної системи використовується кисневий концентратор /cat_301.htm Перед придбанням рекомендується ознайомитися з його особливостями та правилами використання.
23.11.2020
Детальніше
Як користуватися кисневим концентратором?
Як користуватися кисневим концентратором?
Кисень необхідний для нормального функціонування організму, а його дефіцит - гіпоксія призводить до серйозних порушень і в важких випадках до смерті. Навіть абсолютно здорова людина, провідний правильної спосіб життя, не застрахований від хвороб, що вражають дихальну і серцево-судинну систему, при яких потрібно кисень. Для її проведення використовується кисневий концентратор /cat_301.htm Він може застосовуватися в клінічних або домашніх умовах, а багато моделей також в літаках і на прогулянках. Перед покупкою приладу слід визначитися, які характеристики для Вас важливі і дізнатися, як правильно користуватися кисневим концентратором.
23.11.2020
Детальніше
Коли потрібні кисневі концентратори?
Коли потрібні кисневі концентратори?
Сучасний кисневий концентратор являє собою прилад виробляє кисень з атмосферного повітря. У підсумку на виході виходить чистий кисень, далі використовується в лікувальних цілях. Такий прилад може тривалий час працювати без перерви (приблизно 15 годин).
23.11.2020
Детальніше
Що таке кисневий концентратор?
Що таке кисневий концентратор?
Оксигенотерапія - терапія киснем застосовується для профілактики і лікування цілого ряду патологій органів дихання і серцево-судинної системи. Сучасні технічні новинки дозволяють здійснювати це в домашніх умовах. Найбільш високотехнологічним, ефективним в застосуванні і простим в експлуатації приладом є кисневий концентратор. Що це таке і які завдання він виконує - з цим варто розібратися докладніше.
23.11.2020
Детальніше
Де можна купити пульсоксиметр?
Де можна купити пульсоксиметр?
У наш час майже всі вже знають, що існує зручний, ефективний і цілком доступний прилад, що вимірює в крові користувача процентний вміст кисню. Але далеко не всі в курсі, де можна купити пульсоксиметр якісний і надійний, і навіщо він потрібен майже кожному, особливо зараз.
27.10.2020
Детальніше
Рейтинг пульсоксиметрів. ТОП-5 кращих
Рейтинг пульсоксиметрів. ТОП-5 кращих
Пульсоксиметр - вкрай корисний прилад для всіх людей, які бажають чітко контролювати свій стан, особливо під час хвороби. Розумний прилад швидко дає інформацію про пульс і рівень в крові пацієнта кисню. Застосовувати його можна навіть удома, без проблем і особливих навичок. Але як вибрати і купити пульсоксиметр надійний, і якісний? Допоможе рейтинг медичних пульсоксиметрів.
Фахівці в медичній сфері вивчили особливості основних, найбільш популярних моделей. І описали їх переваги та важливі нюанси. На основі виконаної серйозної роботи і був складений представлений нижче рейтинг бюджетних пульсоксиметрів.
26.10.2020
Детальніше
Як користуватися пульсоксиметром?
Як користуватися пульсоксиметром?
Дуже зручно, що в наші дні є прилади, за допомогою яких можна визначити за дві секунди і рівень в крові кисню, і частоту конкретного пульсу. Прилад такий називається пульсоксиметр, і саме він допоможе в домашніх умовах діагностувати така недуга, як гіпоксія. А адже саме він особливо небезпечний для всіх, хворих короновірусом або іншими серйозними хворобами.
26.10.2020
Детальніше
Комплекс вправ після перелому гомілкостопа
Комплекс вправ після перелому гомілкостопа
Гомілковостопний суглоб є рухомим зчленуванням, що з'єднує гомілку зі ступнів. Якщо в ньому відбувається перелом, то в обов'язкову програму реабілітації входять заняття ЛФК. Вправи для розробки голеностопа після перелому покликані попередити м'язову атрофію, нормалізувати кровообіг в пошкодженій області, відновити функціональність в суглобі, знизити ризик ускладнень. Слід пам'ятати, що вправи при оперованому переломі гомілки можна починати тільки через 3-4 тижні після накладення гіпсу, в той час, як при травмі без ускладнень потрібно розробляти ногу вже через кілька днів. Незалежно від характеру перелому на 2-3 день після іммобілізації дозволені легкі рухи пальцями і виконання статичних вправ для тренування м'язів гомілки і стегна.
02.07.2020
Детальніше
Вправи при грудному остеохондрозі
Вправи при грудному остеохондрозі
Регулярні заняття ЛФК є найбільш ефективним методом терапії при остеохондрозі грудного відділу. Вони зміцнюють м'язовий каркас, попереджають зниження висоти міжхребцевих дисків, допомагають нормалізувати кровообіг, поліпшити харчування тканин, усунути скутості рухів, зменшити біль. Вправи при грудному остеохондрозі в домашніх умовах виявляться ефективними і безпечними тільки за умови дотримання певних правил.
02.07.2020
Детальніше
Комплекс вправ при варикозі
Комплекс вправ при варикозі
Захворювання венозної системи нижніх кінцівок вимагають комплексного лікування, обов'язковою складовою якого є заняття ЛФК. Їх дія спрямована на нормалізацію кровообігу, поліпшення крово-, ліфооттока, попередження їх застою. Вправи гімнастика при варикозі ніг дозволяє поліпшити втрачену еластичність судин, позбутися набряків і судом, попередити судинні сіточки.
02.07.2020
Детальніше
Комплекс вправ для зміцнення м'язів рук і ніг
Комплекс вправ для зміцнення м'язів рук і ніг
Стан кісткової і м'язової системи позначаються на здоров'ї всього організму. Нескладні вправи для зміцнення м'язів рук і ніг можна виконувати в домашніх умовах, при цьому починаючи з мінімального навантаження, поступово збільшуючи час і додавати складніші рухи. Побачити результат тренування можна через 2-7 тижнів, це залежить від індивідуальних особливостей і фізичної підготовки людини. Вправи виконуються в помірному режимі, кожне по 30-40 разів, роблячи 2-4 підходу в день.
01.07.2020
Детальніше
Комплекс вправ після перелому кісточки
Комплекс вправ після перелому кісточки
Вимушене знерухомлення при знаходженні гомілковостопного суглоба в гіпсі викликає істотне ослаблення м'язово-зв'язкового апарату, погіршення кровообігу і харчування тканин. Щоб прискорити відновлення функцій, для активізації поставки поживних речовин до травмованої області, необхідних для прискорення зрощення кісток, потрібно починати розробляти ногу, коли вона ще знаходиться в гіпсі. Для цього лікарі розробили ефективні вправи після перелому кісточки.
25.06.2020
Детальніше
Вправи після перелому променевої кістки
Вправи після перелому променевої кістки
Одна з найбільш частих побутових травм - перелом променевої кістки. Він може виникнути при падінні на витягнуту руку або ударі. Лікування має на увазі не тільки відновлення структури кістки, а й функціональності кінцівки, інакше тривала нерухомість м'язів і суглобів в майбутньому ускладнить виконання навіть простих дій. З дозволу лікаря потрібно, як можна раніше, починати робити спеціальні вправи після перелому променевої кістки зап'ястя.
Відразу після зняття гіпсу або під час його носіння (зі схвалення лікаря) можна робити наступне:
24.06.2020
Детальніше
Чим відрізняється тепловий удар від сонячного
Чим відрізняється тепловий удар від сонячного
Всі розуміють, як небезпечно тривале перебування під прямими сонячними променями, але до чого може привести знаходження в жарких приміщеннях мало хто замислюється. А адже в цьому і полягає різниця теплого і сонячного удару. Простіше кажучи, сонячний удар являє собою патологічний стан, при якому відбувається порушення роботи головного мозку через тривалу сонячного впливу на непокриту голову. Він вважається різновидом теплового удару. Основне, чим тепловий удар відрізняється від сонячного, що при ньому відбувається перегрів всього тіла, а не тільки голови. Цим і пояснюються деякі відмінності симптоматики.
24.06.2020
Детальніше
Допомога при сонячному ударі
Допомога при сонячному ударі
Вирушаючи на пляж або в гори слід пам'ятати, як небезпечні прямі сонячні промені. Крім опіків вони можуть спровокувати сонячний удар, причому статися це може навіть при відносно невисокій температурі повітря. Вкрай важливо не залишати без уваги вже перші ознаки сонячного удару, оскільки наслідки його можуть бути небезпечні для життя. Такий патологічний стан викликає порушення кровообігу, дефіцит кисню в тканинах, а в тяжких випадках погіршення роботи центральної нервової системи, внутрішніх органів, що може привести до коми і смертельного результату. Хоча лікування сонячного удару проводиться реаніматологами, кардіологами та іншими фахівцями, але до їх прибуття потрібно знати, як допомогти при сонячному ударі.
24.06.2020
Детальніше
Комплекс вправ при лордозі
Комплекс вправ при лордозі
При появі болю в попереку при ході, бігу, виконанні фізичної роботи, занять спортом, рекомендується відвідати лікаря. За допомогою рентгена він визначить ступінь деформації, наскільки зміщені диски. При важкій формі викривлення призначають комплексне лікування, в яке входять вправи для лікування лордозу, фізіотерапія, медикаментозне лікування.
05.06.2020
Детальніше