Як вибрати медичне судно

Дата публикации: 18.04.2019
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:

Важливо розуміти, що процес одужання залежить не тільки від регулярного виконання приписів лікаря, але і від психоемоційного стану пацієнта. Акт дефекації і деурінаціі, як правило, викликають дискомфорт і відчуття безпорадності у хворих, прикутих до лікарняного ліжка. У такому випадку потрібно забезпечити комфортні умови для виконання процедури. Медперсонал повинен подбати про відокремленості пацієнта. Переносні ширми впораються з цим завданням.

Дана стаття відповість на такі питання:

 

Чому правильний вибір важливий

Як вибрати підкладне судно? Медичне судно - інвентар, за допомогою якого хворий може спорожнити кишечник від залишків їжі. Дані резервуари виготовляють відповідно до анатомічні будови зовнішніх статевих органів чоловіків і жінок. При виборі судна важливо враховувати стать пацієнта, оскільки жіноче судно для лежачих хворих має деякі відмінності у формі, від чоловічих резервуарів.

 

Матеріали виготовлення

Сучасний ринок продукції медичного характеру пропонує широкий вибір підкладних суден різної форми, розміру і матеріалу. Тому виникає питання, як вибрати медичне судно? Для початку потрібно розглянути класифікацію резервуарів для калових мас за матеріалом виготовлення. виділяють:

  • металеві;
  • пластикові;
  • гумові.

Перед покупкою варто звернути увагу на позитивні і негативні аспекти кожного матеріалу для суден. Вивчивши інформацію з даної теми, буде простіше зробити вибір і відповісти на питання, яке краще подкладное медичне судно купити.

Металеві судна мають особливу стійкість до деформації і впливу хімічних речовин для дезінфекції. Також до позитивних сторін відносять зручну форму, гігієнічність і місткість. З мінусів виділяють те, що перед використанням судно потрібно зігріти за допомогою теплої води, інакше пацієнт буде відчувати дискомфорт і не зможе зосередитися на процесі. Матеріал заважає точно оцінити колір калових мас, що є важливим медичним показником.

Яке зручніше підкладнесудно хворому? Якщо пацієнту протипоказане піднімати таз і крижовий відділ хребта через важку травму, то в даному клінічному випадку підійде судно з пластика. Його невелика вага і більш плоска форма створює максимальний рівень комфорту для хворих. Пластикові качки теж стійкі до впливу хімічних речовин. До негативних аспектів відносять невеликий об'єм судна, що робить неможливим його використання після очисних клізм.

Моделі з гуми застосовують для пацієнтів з невеликою вагою тіла. До переваг відносять неможливість пошкодити шкірні покриви пацієнта, а також судно можна залишити біля пацієнта на тривалий час. Недоліки судна трохи перевищують гідності, оскільки моделі з гуми не володіють довговічністю і швидко приходять в непридатність через неправильне зберігання або експлуатацію. Судно не має фіксовану структуру стінок, через що вміст може потрапити на шкіру хворого або на постільну білизну під час заміни інвентарю.

 

Визначаємося з розміром

Як вибрати розмір підкладного гумового судна? Розміри залежать від маси пацієнта та обсягів виділень, а також потрібно враховувати, призначені хворому очисні клізми. Якщо в процедурному аркуші заплановані клізми, то варто подбати про судно з можливістю вмістити велику кількість випорожнень.



Коментарі до статті
Шукаю чоловіче судно з регулюванням висоти.
У мережі магазинів med-magazin.ua представлені підкладні судна гумові/пластикові без регулювання висоти
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Як ставити хворому судно
Як ставити хворому судно
Травми хребта, тривала реабілітація після оперативних втручань в черевну порожнину і порожнину малого таза приковують пацієнта до ліжка. У таких ситуаціях необхідні спеціальні пристрої - судна.
18.04.2019
Детальніше
Як користуватися медичною качкою
Як користуватися медичною качкою
На превеликий жаль люди, через абсолютно різних ситуацій можуть потрапити в таку жахливу неприємність, як лежаче стан. Ця проблема ніяк не обійдеться без необхідного медичного інвентарю, щоб з легкістю справити нужду, не встаючи з ліжка. Тому, потрібно точно знати, як правильно користуватися качкою судном, щоб не було різних форс-мажорних ситуацій.
08.10.2019
Детальніше
Як вибрати гумове судно
Як вибрати гумове судно
Для комфортного спорожнення кишечника і сечового міхура лежачого пацієнта, необхідно медичне судно, яке буде враховувати особливості человека.Сейчас ви зможете дізнатися більше про даному медичному інвентарі, їх видах і яке краще гумове судно придбати.
08.10.2019
Детальніше
Туалетні приналежності для людей з обмеженими можливостями
Туалетні приналежності для людей з обмеженими можливостями
Значно спростити проведення гігієнічних процедур дозволяють спеціальні санітарні пристосування. При виборі приладдя для туалету слід враховувати деякі фактори : чи може людина самостійно дійти до туалету і сісти на унітаз або пацієнтові показаний суворий постільний режим.
23.05.2014
Детальніше
Розгорнути