Гіперкіфоз - класифікація, симптоми, лікування

Дата публикации: 26.12.2017
Дата обновления: 05.04.2023
Содержание:
Надмірний вигин хребетного стовпа в грудному відділі призводить до гіперкіфоз і деформації скелетної і м'язової структури людини.

Основні причини гіперкіфоза грудного відділу хребта:

• Стрімке зростання організму в пубертатний період, внаслідок відсталою м'язової тканини спини.
• Спадкові патологічні аномалії.
• Рахіт.
• Травми грудного відділу хребетного стовпа.
• Численні грижі.
• Туберкульозний спондиліт.
• Старечий остеопороз, внаслідок дисгормональних порушень.

Основні симптоми гіперкіфоза Корректор осанки

Виявляються оперізують болями в області грудини, що супроводжуються м'язовими спазмами. При фізичному навантаженні надмірна втомлюваність, порушення ритму дихання, млявість, нечутливість рук, оніміння, мігренеподібні головні болі. Видима деформація хребта в області грудного відділу у вигляді формується сутулості і горба, скутість рухів, дезорганізація функціонування внутрішніх органів.

Класифікація гіперкіфоза

• Вроджений - розвивається внаслідок непропорційного формування кісток скелета.
• Рахіческій - з'являється у людей з діагностованим захворюванням рахіт, супроводжується астенією м'язового і кісткового корсета.
• Старечий - в результаті природного старіння організму, зокрема хребетних сегментів.
• Тотальний - виникає через важку хворобу хребта, супроводжується дугоподібної деформацією.
• Компресійний - в результаті травми.
• Функціональний - гіподинамія, слабкість м'язів спини, викривлення постави.
Основні методи лікування гіперкіфоза
Ефективно консервативне лікування із застосуванням відновлювальних, знеболюючих препаратів і вітамінів. Спеціальні гімнастики на розслаблення і витягування, ЛФК, йога, масаж, басейн. Так само для фіксації спини в більш анатомічно правильному положенні, лікарі часто призначають постійне використання корсетів, бандажів.
 
Для усунення деформації хребетного стовпа потрібно правильне лікування гіперкіфоза грудного відділу хребта, що включає ефективні методи комплексного лікування із застосуванням лікарських засобів, в поєднанні з масажами і гімнастикою. При розвитку захворювання викликаного спадковими аномаліями з патологічним розвитком кісткової структури, виправити дана недуга можна тільки хірургічним шляхом з подальшою реабілітацією.


Коментарі до статті
який корсет потрібен при компресійному переломі 6 хребця грудного відділу
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Біль під правою лопаткою ззаду - причина і лікування
Біль під правою лопаткою ззаду - причина і лікування
Болі під правою лопаткою з боку спини є досить частим симптомом неполадок у роботі внутрішніх органів, розташування яких знаходиться досить далеко від вогнища запалення. Однак, причин, що викликають подібний стан може бути багато. Потрібно навчитися відрізняти дійсно тривожні симптоми від незначних.
07.10.2019
Детальніше
Комплекс вправ при лордозі
Комплекс вправ при лордозі
При появі болю в попереку при ході, бігу, виконанні фізичної роботи, занять спортом, рекомендується відвідати лікаря. За допомогою рентгена він визначить ступінь деформації, наскільки зміщені диски. При важкій формі викривлення призначають комплексне лікування, в яке входять вправи для лікування лордозу, фізіотерапія, медикаментозне лікування.
05.06.2020
Детальніше
Комплекс вправ при кіфозі
Комплекс вправ при кіфозі
Кіфоз характеризується деформацією хребта, коли викривлення більше кута 30 градусів. При нормальному розвитку опорно-рухової системи, в організмі людини є 4 вигину. Вони підтримують амортизацію і забезпечують вільне пересування. У разі, коли ці вигини збільшуються, ставиться діагноз - кіфоз. Причиною може бути травма, фізичні навантаження, супутні хвороби. Вправи при кіфозі грудного відділу покращують кровообіг у хребті, зміцнюють м'язи і скелет.
05.06.2020
Детальніше
Що таке гіперлодоз поперекового відділу хребта
Що таке гіперлодоз поперекового відділу хребта
Неправильна постава, супроводжувана випиранням живота з деформацією і утиском нервових закінчень міжхребцевих дисків, призводить до появи гиперлордоза - викривлення хребта в 3-6 хребці поперекового відділу.
22.12.2017
Детальніше
Розгорнути