Як довго носити ортопедичне взуття дитині?

Дата публикации: 26.07.2021
Дата обновления: 05.04.2023
Содержание:

Як довго носити ортопедичне взуття дитині?

 
Взуття спеціальне ортопедичне призначається лікарем виключно при наявності у дітей порушень системи опорно-рухової. Мета такого призначення - виправлення порушень та запобігання таких. Від того, наскільки правильно підібрана пара, і наскільки вірно дотримуються дитиною правила застосування, безпосередньо залежить дієвість і результативність такої терапії.
У цьому матеріалі розповідається про те, як потрібно носити ортопедичне взуття дитині. Також тут є відповідь на важливий для всіх батьків питання: як довго носити дітям ортопедичне взуття.
 
 
 
 

Про ефективність і зручність взуття

 
Головний фактор у такому взутті - це не тільки її ефективність, але і її зручність. Особливо якщо мова йде про вироби для дітей.
 
Правильно підібрана пара:
 
І деально комфортна;
Н е заважає, не тисне;
Н е натирає шкірні покриви, навіть при постійному застосуванні;
П одход для різних ситуацій;
З овременного і красиво виглядає;
З оздана з якісних (найчастіше натуральних) матеріалів;
П ропускает повітря до шкіри стопи;
Н равітся самій дитині.
 
А головна умова такого правильного підбору - це правильний підбір за розміром і облік всіх завдань корекції. При цьому взуття може працювати, як антівальгусная або антіварусная. Ще вірно підібрані вироби повинні оптимально фіксувати ногу. Не залишати зазорів, не дозволяти стопі «бовтатися». Але при цьому не стискати і не завдавати болю, не перешкоджати кровообігу.
 
 
 

Про режим застосування

 
 
Як довго носити ортопедичне взуття дитині? Це питання хвилює всіх без винятку батьків дітей з порушеннями стоп або системи опорно-рухової. Важливо знати, що процес формування стопи триває приблизно до 12-річного віку чада. Найбільш інтенсивне формування відбувається з 5 років і до 7. Важливо, якщо є порушення, вчасно звернутися до фахівця і почати терапію, ще до 5 років.
 
 
Режим застосування взуття індивідуальний. Призначається він, як і сама спеціальне взуття, лікуючим лікарем. Тільки він вирішує, як довго потрібно носити ортопедичне взуття конкретному юному пацієнту. Але найчастіше, для необхідного результату, пару потрібно носити постійно, а не пару годин в день, як вважають багато необізнані батьки.
Не можна часто міняти умови для стопи. Важливо, щоб взуття впливала позитивно тривалий час, протягом дня. Тільки тоді буде забезпечений очікуваний ефект.
 
Вкрай важливо також враховувати зростання стопи. Адже, наприклад, у дитини після 3 років розмір стопи зростає на половину розміру. А з 2 до 3 років - аж на два розміри кожні 4-5 місяців. Це означає, що взуття доведеться міняти на нову пару. Якісна ортопедичне взуття буде і ефективною, і комфортною, і не створить проблем в житті дитини. Щоб придбати саме таку, важливо звертатися в спеціалізовані мережі магазинів, перевірені і заслуговують на довіру.
 
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Як підібрати дитині правильне взуття ?
Як підібрати дитині правильне взуття ?
Дитяча ніжка постійно зростає , тому взуття , яку носить дитина вимагає серйозної уваги .
17.02.2012
Детальніше
Ортопедичне взуття для дітей
Ортопедичне взуття для дітей
Від правильного вибору взуття залежить розвиток опорно-рухової системи дитини .
17.02.2012
Детальніше
ЛФК при вальгусній деформації стоп
ЛФК при вальгусній деформації стоп
Чи можна проводити вправи ніжками дитині з вальгусною деформацією стопи? Безумовно! Але, це повинні бути спеціальні вправи, спрямовані не просто на зміцнення м'язів стопи, але і на усунення проблеми.
26.10.2018
Детальніше
Розгорнути