ЛФК при вальгусній деформації стоп

Дата публикации: 26.10.2018
Дата обновления: 05.04.2023

Вальгусна деформація стоп в дитячому віці може стати не тільки причиною формування неправильної ходи, в результаті цієї патології стопа перестає виконувати свою основну роль амортизатора і захищати хребет від підвищених фізичних навантажень при бігові, ходьбі, під час занять спортом. Щоб уникнути різних патологій у розвитку опорно-рухового апарату, фахівці рекомендують пройти спеціальний курс ЛФК при плоско вальгусній деформації стопи у дітей, який призначає ортопед після проходження досліджень, що включають рентген і зняття плантограмми.

Не варто думати, що при вальгусних порушеннях можна обійтися звичайними фізичними вправами, вони підійдуть лише для підтримки нормального стану ніжки. Тільки спеціальний ЛФК при вальгусній деформації стопи допоможе швидко і ефективно вирішити проблему.

В ході тренувань можуть використовуватися різні тренажери - голчасті і гладкі м'ячики, спеціальні м'ячі для занять пілатесом, гумові килимки з поверхнею в формі голок, морської гальки, різних підвищень. Ходіння по таким поверхням, перекочування різних м'ячиків, точковий тиск на поверхню стопи змушує м'язи, що підтримують склепіння стопи, постійно скорочуватися, в результаті чого вони помітно зміцнюються.

Вправи при вальгусній деформації стоп досить різноманітні - це ходьба по нерівній поверхні, різні рухи пальцями, ходіння на зовнішній стороні стопи або на носочках, перекочування з пальців на п'яту і безліч інших рухів, яким Вас навчить фахівець залу лікувальної фізкультури. Ці вправи можуть приносити максимальний ефект тільки при правильному їх виконанні і регулярних заняттях. Крім лікувальної фізкультури будь-якій дитині необхідне ортопедичне взуття для дітей, яке зовні нічим не відрізняється від звичайних черевичків і допоможе уникнути формування плоскостопості і вальгусної деформації.

 


Коментарі до статті
Доброго дня , дитячі устілки у вас є ЛФК на 36 розмір ?
Доброго дня, Оксано. Рекомендуємо Вам зробити індивідуальні ортопедичні устілки. Потрібно під'їжджати до магазину, заздалегідь записавшись. Технік-ортопед є за адресами: Київ, вул. Є. Теліги 3 (м. Шулявська, м. Дорогожичі) (044) 456-01-26, (099) 208-70-04, (097) 847-70-76 м. Лук'янівська вул. Білоруська 10/18 +38 (098) 738-26-98, +38 (044) 592-16-53 м. Дарниця вул. Петра Запорожця 26а +38 (068) 178 61 22 Дякуємо за звернення.


Вам також може бути цікаво

Як підібрати дитині правильне взуття ?
Як підібрати дитині правильне взуття ?
Дитяча ніжка постійно зростає , тому взуття , яку носить дитина вимагає серйозної уваги .
17.02.2012
Детальніше
Ортопедичне взуття для дітей
Ортопедичне взуття для дітей
Від правильного вибору взуття залежить розвиток опорно-рухової системи дитини .
17.02.2012
Детальніше
Як відрізнити дитячу ортопедичне взуття від звичайної?
Як відрізнити дитячу ортопедичне взуття від звичайної?
Правильний розвиток стопи у дітей - запорука здорового формування всього тіла. Важливо вибирати взуття з ефектом підтримки голеностопа і надійною фіксацією. Не всі представлені вироби на українському ринку є правильними. Щоб зрозуміти, як відрізнити дитячу ортопедичне взуття від звичайної, необхідно знати її особливості.
27.02.2020
Детальніше
Розгорнути