Як правильно зберігати тест смужки для глюкометра?

Дата публикации: 22.04.2020
Дата обновления: 05.04.2023
Содержание:
Для визначення вмісту глюкози в крові використовують спеціальний прилад - глюкометр, для роботи якого необхідні спеціальні тест-смужки.

Принцип роботи

Тест-смужка - це смужка з паперу або спеціального пластику, на поверхню якої нанесений спеціальний реагент, який взаємодіє з глюкозою крові. В результаті хімічної реакції змінюється забарвлення реагенту або виникає слабкий струм - прилад вимірює інтенсивність фарбування або силу струму, переводить результат в звичні одиниці і виводить результат на монітор.
 
Щоб отримувати точні результати, треба розібратися, як зберігати тест смужки для глюкометра, так як неправильне зберігання може стати причиною псування шару реагенту.

Правила зберігання

На упаковці тест-смужок вказано термін придатності. Щоб розібратися, скільки зберігати тест смужки для глюкометра, треба обов'язково звернути увагу на те, що деякі виробники вказують додатковий термін зберігання після відкриття упаковки. На герметично закупорені смужки не впливає висока температура, сонячне світло, волога, тоді як після розкриття при неправильному зберіганні всі ці несприятливі фактори можуть стати причиною неправильних результатів вимірювань.
 
Як правильно зберігати тест смужки для глюкометра зазначено в інструкції користувача. Необхідно дотримуватися таких правил:
  • Якщо кожна смужка не упакована в індивідуальний пакет, то транспортувати її можна тільки в тубусі;
  • Смужки повинні знаходитися в щільно закупореній тубі, щоб всередину не потрапила вода, пил і бруд;
  • Температура зберігання знаходиться в межах від 4С до 20С. Підвищена і знижена температура негативно діють на шар реагенту.
В інструкції виробника обов'язково вказано, де зберігати тест смужки для глюкометра. Цих рекомендацій треба обов'язково дотримуватися, так як під дією вологи, холоду або спеки реагент може втратити свої якості, отже, результат буде неточним.
 
Купуючи тест-смужки обов'язково зробіть правильний розрахунок - якщо Ви проводите вимірювання регулярно, то слід придбати упаковку на 50 смужок, а при епізодичних дослідженнях досить упаковки на 25 смужок. Якщо купити велику упаковку, то може статися так, що до закінчення терміну придатності вони не будуть використані, і їх доведеться викинути, так як використовувати смужки після закінчення терміну придатності не можна.


Коментарі до статті
Які смужки можна підібрати до апарату глюнео лайт щоб були недорогі і чи можна?
Добрий день! Тест- смужки GluNeo Lite ( ГлюНео Лайт ) , 50 шт /ua/item_n7726.htm
Ясно, тепер знатиму.


Вам також може бути цікаво

Що можна їсти при цукровому діабеті?
Що можна їсти при цукровому діабеті?
Не всі типи цукрового діабету вимагають постійних уколів інсуліну. У частих випадках можна обійтися спеціальною дієтою, виключивши з раціону цукор, алкоголь, жирну їжу і збагативши раціон іншими продуктами.
07.02.2019
Детальніше
Тест-смужки - новий спосіб перевірити стан здоров'я
Тест-смужки - новий спосіб перевірити стан здоров'я
Сучасна фармацевтична промисловість пропонує увазі споживача різні тест-смужки, які призначені для якісного аналізу різних біологічних рідин.
20.12.2017
Детальніше
Максимально комфортна перевірка рівня цукру при діабеті
Максимально комфортна перевірка рівня цукру при діабеті
Якщо у людини діагностовано захворювання, то для підтримання сталості глюкози в крові йому необхідно придбати портативний прилад - глюкометр, який дозволить контролювати стан в домашніх умовах без відвідування спеціальної лабораторії і здачі аналізів.
20.12.2017
Детальніше
Використання глюкометр
Використання глюкометр
Частота використання глюкометра значно змінюється від пацієнта до пацієнта . Важливо , що б Ви дотримувалися інструкцію , дану Вам від Вашого доктора .
13.11.2011
Детальніше
Розгорнути