Чим ортопедичне взуття відрізняється від профілактичної?

Дата публикации: 21.01.2020
Дата обновления: 01.04.2023
Содержание:
Для профілактики вальгусной і варусной деформацій, різних форм плоскостопості, запобігання захворюванням хребта і суглобів фахівці рекомендують носити взуття з ортопедичними властивостями. Ці моделі відрізняються від лікувальної взуття, що обов'язково слід враховувати при виборі.
У цій статті ви дізнаєтеся:

коли використовується

Розібравшись, чим відрізняється взуття профілактична від ортопедичної, можна зрозуміти, що ці моделі використовуються з різною метою: Жіночі черевики C.Alessand Blu S7014I9-M9607 Sabatini
  • Профілактичні моделі необхідні для запобігання патологій і корекції вже існуючих порушень, але тільки в початковій стадії. Профілактична взуття необхідна користувачам з хворобами суглобів - артритами і артрозами, з порушенням венозного кровообігу, а також пацієнтам зі спадковою схильністю до розвитку варусной і вальгусной деформацій, різних форм плоскостопості, і тим, хто багато часу проводить на ногах;
  • Різниця між ортопедичної та профілактичної взуттям полягає в тому, що лікувальні моделі використовуються при серйозних порушеннях - плоскостопості III, IV ступеня, а також при захворюваннях кісткової системи, наприклад, в тому випадку, коли одна нога коротша за іншу

Основні відмінності

Відмінності ортопедичної та профілактичної взуття полягають в наступному:
  • Устілка профілактичної взуття в основному розрахована на середньостатистичного користувача, тоді як устілка в лікувальних моделях виготовляється, виходячи з особливостей стопи і існуючих проблем конкретного пацієнта. У профілактичній устілці є супінатор, розташований з внутрішньої сторони стопи, що підтримує подовжній звід, і метатарзальних подушка в області поперечного зводу. У лікувальних моделях встановлюються клини, що забезпечують правильний підйом різних ділянок стопи. Кількість і кут клинів можуть змінюватися в ході корекції.
  • Задник профілактичних моделей злегка завищений, тоді як в лікувальній взуття його висота може досягати середини гомілки;
  • Висоту каблука лікувальних виробів визначає ортопед, в профілактичної взуття висота каблука становить 1-2 см;
  • Підошва з поліуретану згинається рівно настільки, щоб забезпечити комфорт при ходьбі по нерівних поверхнях і захистити стопу від надлишкової ударного навантаження.

коли використовують

Знаючи, чим відрізняється ортопедичне взуття від профілактичної, можна зрозуміти, коли її використовують.
Ортопедичні лікувальні моделі використовуються тільки за рекомендацією ортопеда і під його наглядом.
Профілактичні моделі використовуються для постійного носіння, особливо при таких порушеннях:
  • При надмірній вазі, коли навантаження на суглоби і хребет зростає;
  • При захворюваннях суглобів і хребта - артритах, артрозах, остеохондрозі, радикуліті;
  • При плоскостопості в початковій стадії;
  • При варикозі, набряклості і швидко наступаючої втоми.
Лікувальні моделі можна носити без призначення лікаря, тоді як профілактичні призначені для щоденного використання.


Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Чим відрізняється ортопедичне взуття від звичайної?
Чим відрізняється ортопедичне взуття від звичайної?
Для профілактики і лікування різних патологій стопи - варусна та вальгусна деформації, плоскостопість, Х-подібна постановка ніг використовують взуття з ортопедичними властивостями. Щоб зробити правильний вибір, треба знати, чим відрізняється ортопедичне взуття від звичайної.
21.01.2020
Детальніше
Як доглядати за ортопедичним взуттям?
Як доглядати за ортопедичним взуттям?
Ортопедичне взуття, як і будь-яка інша, вимагає правильного догляду. В іншому випадку вона може втратити свої властивості і, відповідно перестане виконувати свої функції. Правильний догляд за ортопедичним взуттям забезпечує збереження всіх якостей протягом усього терміну експлуатації.
21.01.2020
Детальніше
Ортопедичнне взуття - користь використання для природи нашого ходіння та анатомії стопи
З даної статті ви дізнаєтесь про переваги використання ортопедичного взуття, а такж про його значення для збереження вашої фізичної активності.
16.01.2024
Детальніше
Як правильно носити ортопедичне взуття?
Як правильно носити ортопедичне взуття?
Відомо, що вже з 2 років стопа схильна до потовщення і деформації під впливом різних факторів. Згодом проблема може загостритись і призвести до ускладнень. Через непосидючість і активність дітей навантаження під час бігу і ходи припадає на нижні кінцівки, тому необхідно вчасно придбати ортопед взуття.
05.05.2020
Детальніше
Розгорнути