Як доглядати за ортопедичним взуттям?

Дата публикации: 21.01.2020
Дата обновления: 05.04.2023
Ортопедичне взуття, як і будь-яка інша, вимагає правильного догляду. В іншому випадку вона може втратити свої властивості і, відповідно перестане виконувати свої функції. Правильний догляд за ортопедичним взуттям забезпечує збереження всіх якостей протягом усього терміну експлуатації.

Основні правила догляду: Жіночі черевики T.Kobe H9600I9-L4339 Sabatini

  • Знімні устілки необхідно періодично виймати для просушування. Прати устілки в машині не рекомендується, особливо це стосується устілок з антибактеріальним просоченням або жорстким каркасом. Залежно від матеріалу, з якого виготовлені устілки, їх можна очищати різними способами - шкіряні устілки протирають мильним або спиртовим розчином, тканинні устілки очищають щіточкою або м'якою ганчіркою. Не можна використовувати агресивні миючі засоби з отбеливающими складовими;
  • Сушити устілки і саму взуття треба далеко від сонячних променів, відкритого вогню та опалювальних приладів, так як вони можуть деформуватися;
  • Базовий догляд за ортопедичним взуттям передбачає регулярне змазування її спеціальними кремами для шкіри. Не рекомендується обробляти взуття кремом перед самим виходом, так як він не вбереться і не буде захищати шкіру від забруднень. Якщо взуття носять в сиру погоду, то слід користуватися кремами з водовідштовхувальними властивостями;
  • Устілки можуть прослужити менше терміну, заявленого в описі вироби, що залежить від маси тіла, особливостей ходи і від того, наскільки правильно за ними доглядали.
Умови догляду за ортопедичним взуттям можуть трохи відрізнятися для різних моделей, що залежить в основному від матеріалу, з якого вона виготовлена. Перед проведенням очистки треба ознайомитися з рекомендаціями виробника і суворо їх дотримуватися, так як неправильно обрана температура води, засіб для очищення або спосіб обробки можуть стати причиною деформації устілки і верху взуття.
Слід пам'ятати, що взуття не рекомендується прати в пральній машині, так як обертання в барабані, удари об його стінки можуть привести до механічних пошкоджень каркасу взуття.
Як доглядати за ортопедичним взуттям, можна дізнатися на сайті виробника або у фахівця магазину, де Ви купуєте взуття.


Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Чим відрізняється ортопедичне взуття від звичайної?
Чим відрізняється ортопедичне взуття від звичайної?
Для профілактики і лікування різних патологій стопи - варусна та вальгусна деформації, плоскостопість, Х-подібна постановка ніг використовують взуття з ортопедичними властивостями. Щоб зробити правильний вибір, треба знати, чим відрізняється ортопедичне взуття від звичайної.
21.01.2020
Детальніше
Ортопедичнне взуття - користь використання для природи нашого ходіння та анатомії стопи
З даної статті ви дізнаєтесь про переваги використання ортопедичного взуття, а такж про його значення для збереження вашої фізичної активності.
16.01.2024
Детальніше
Як правильно носити ортопедичне взуття?
Як правильно носити ортопедичне взуття?
Відомо, що вже з 2 років стопа схильна до потовщення і деформації під впливом різних факторів. Згодом проблема може загостритись і призвести до ускладнень. Через непосидючість і активність дітей навантаження під час бігу і ходи припадає на нижні кінцівки, тому необхідно вчасно придбати ортопед взуття.
05.05.2020
Детальніше
Міфи і реальні факти про користь ортопедичного взуття
Міфи і реальні факти про користь ортопедичного взуття
Потрібно купувати моделі з натуральних матеріалів з ортопедичними властивостями.
30.01.2018
Детальніше
Розгорнути