Що таке сечоприймач і його види

Дата публикации: 26.04.2019
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:

Усе про сечоприймач

Усілякі захворювання видільної системи ставлять під загрозу нормальне довільне виділення сечі. Щоб не виникали казуси та непередбачені ситуації, існують спеціальні пристосування для збору сечі. Що таке сечоприймач? Сечоприймачем називають резервуар для збору сечі на аналіз, або постійного прийому сечі у людей, які за певними клінічними показниками не можуть самостійно проводити акт сечовипускання в призначених для цього місцях.

Функції сечоприймача

Для чого потрібен сечоприймач? Як вже стало зрозуміло з назви пристосування, сечоприймач служить для прийому сечі хворого. Цей виріб являє сорезервуар, виконаний із пластику, скла або поліетилену з виступаючим шийкою. Сечоприймач необхідний лежачим хворим, які не можуть здійснити акт деурінаціі в санітарному вузлі. Найчастіше, резервуар для прийому сечі називають качкою через його зовнішнью схожість.

Чоловіча та жіноча видільна система має певні зовнішні відмінності, тому існують сечоприймачі для жінок і для чоловіків.

Жіночий сечоприймач

Що таке сечоприймач для жінок? Пацієнтки з уростомою або нетриманням сечі потребують використання сечоприймача. Конструкція резервуара для прийому сечі виконана відповідно до зовнішньої анатомічної будови жіночої видільної системи. Індивідуальні сечоприймачі можуть бути як одноразового, так і багаторазового використання. Пацієнти цікавляться, що таке жіночий сечоприймач і як він працює? Виріб має спеціальні пристосування (кільце і клапан), які перешкоджають зворотному току сечі. Форма та матеріал сечоприймача сприяють щільному прилягання до зовнішніх статевих органів жіночого організму, що зменшує ризик витікання виділень назовні.

Чоловічий сечоприймач

Що таке сечоприймач для чоловіків? Вироби даного виду ще називають уропрезервативами. Через відмінність зовнішніх статевих органів чоловіка і жінки, форма сечоприймачів трохи відрізняється. Функція ж незмінна - усунення незручних ситуацій через мимовільне сечовипускання або неможливість здійснити акт деурінаціі в призначеної санітарній зоні. Що таке чоловічий сечоприймач і яка в нього форма? Резервуар для накопичення сечі складається з мішечка, засоби для кріплення на пенісі з надувним елементом у вигляді обідка, трубки та двох проходів. Перший прохід обладнаний клапаном і вловлювачем сечі для потрапляння в мішечок. Другий, розташований нижче, призначений для видалення сечі.

Моделі для дітей

Багато батьків задаються питанням, що таке педіатричний сечоприймач? Пристосування являє собою резервуар для збору сечі. Конструкція дитячого сечоприймача кардинально не відрізняється від будови дорослого. Єдина відмінність від дорослих - цілісна конструкція та форма, як для дівчаток, так і для хлопчиків. Для чого потрібен дитячий сечоприймач, адже існують памперси і пелюшки? Педіатричний сечоприймач призначений для збору сечі на аналіз. Нагадаємо, що сечу краще брати на аналізи в ранковий час.

Ефективне вирішення проблем

Сечоприймач - зручне рішення незручних проблем. Санітарний виріб, необхідний у клінічних ситуаціях, коли пацієнт не може самостійно сходити в туалет через прикутість до ліжка або у випадках мимовільного сечовипускання. Сучасний ринок медичної продукції надає широкий вибір резервуарів для прийому сечі. Фахівці виділяють такі види сечоприймачів:

  • качка - має найпростішу будова та призначена для багаторазового застосування для лежачих хворих. Зручний у використанні, так як для акту сечовипускання не потрібно піднімати таз. При контакті з тілом пристосування нагрівається до його температури;

  • приліжковий - застосовується в стаціонарі та в домашніх умовах. Резервуар фіксується на спинці ліжка. Сеча через катетер надходить до сечоприймача. У міру наповнення резервуар змінюють. На бічній поверхні виробу є шкала. З її допомогою персонал фіксує добовий діурез хворого;

  • переносний - призначений для використання людям, які ведуть активний спосіб життя. Конструкція такого виду має додаткові кріплення до поясу або нозі і забезпечений катетером. Ножний сечоприймач дозволить пацієнтам з нетриманням жити активно, не турбуючись про мимовільний акт деурінаціі. Правильно підібраний мочеприймальник зовсім непомітний під одягом навіть в повному стані. Головне при використанні - зручність і свобода рухів.


Різновиди резервуарів для сечі

За кількістю можливого використання виділяють такі різновиди сечоприймачів:

  • одноразового;
  • багаторазового.

Варто уважно ставитися до стерильності багаторазових резервуарів для сечі, адже вони можуть стати джерелом патогенних мікроорганізмів, що тільки погіршать стан хворого. Сечоприймачі, виготовлені з силікону, латексу, поліетилену та інших синтетичних сполук потребують дезінфекції після кожного застосування. Скляні сечозприймачі багаторазового використання потрібно стерилізувати.



Коментарі до статті
Де купити емність для мочі?
Вітаю! Ємність для сечі, Ви можете придбати у нас на сайті /kiev/item_n13756.htm /cat_230.htm Є доставка за Вашою адресою.


Вам також може бути цікаво

Як користуватися сечоприймачами
Як користуватися сечоприймачами
Використання сечоприймача значно полегшує життя людям, які перенесли операцію, а також тим, хто страждає від різних урологічних недугів. Використання цього медичного виробу є досить простим.
26.04.2019
Детальніше
Розгорнути