Види хірургічних ножиць

Дата публикации: 18.02.2019
Дата обновления: 02.04.2023

Хірургічні ножиці - це ріжучий медичний інструмент, призначений для розсічення шкіри, суглобів, хрящів, ребрових кісток, який використовується практично при кожній операції. Розрізання відбувається в результаті зворотно-поступальних рухів ріжучих площин (лез).

Існують різні види хірургічних ножиць, які відрізняються особливостями конструкції:

- Шарнірні, в яких ріжучі площини, вигнуті в горизонтальній або вертикальній площинах, з'єднуються з використанням шарнірів. Закінчення ріжучих площин ножиць шарнірного типу можуть бути гострими, тупими або один кінець - тупим, а інший - гострим;
- Гільйотинні ножиці, особливість яких полягає в тому, що їх леза насуваються одне на інше по спеціальних напрямних, потім вони сходяться по всій довжині одномоментно. Ці ножиці з посиленим механізмом, вони виготовлені з армованої сталі, тому їх використовують для розрізання кісткової тканини без утворення відколів і осколків. За допомогою цих ножиць можна зробити довгі рівні розрізи, при цьому тканини не вислизають з-під ріжучих площин;
- Мікрохірургічні ножиці з короткими ріжучими площинами, які забезпечують рівні точні розміри на оболонках очей або всередині вуха.

Всі види медичних ножиць, представлені в Мед-Магазині використовуються в різних областях медицини. Щоб правильно вибрати ножиці, треба керуватися деякими критеріями:

  • Матеріал може бути піддано обробці хімічними реагентами або при високій температурі;
  • Леза повинні забезпечувати рівний якісний розріз;
  • Одноразові інструменти повинні бути упаковані в спеціальну упаковку, що зберігає стерильність.

Всі різновиди хірургічних ножиць представлені на сайті мережі Мед-магазин, де можна знайти інструменти багаторазового використання з високоміцної сталі або одноразовий інструментарій, упакований в спеціальну упаковку, що зберігає стерильність.

 


Коментарі до статті
Популярні товари
Розгорнути