Вальгусна деформація великого пальця - причини і лікування без операції

Дата публикации: 26.12.2017
Дата обновления: 04.04.2023
Випирає кісточка великого пальця - сама поширене захворювання стопи, що зустрічається частіше у жінок у віці після 30 років. Крім косметологічного дефекту, вальгусная деформації першого пальця провокує патологічні явища в зв'язках, сухожиллях стопи, кістках і суглобах.

Основні причини вальгусной деформації великого пальця:

• Спадкова схильність.
• Запальні процеси в суглобі і зв'язках.
• Плоскостопість.
• Клишоногість.
• Слабкість сполучних і кісткових тканин.
• Часто носіння тісного взуття з завужені носком або високою шпилькою.
• Надлишкова маса тіла.
• Порушення обміну речовин.
• Гормональні збої.
• Вікові зміни в кістково-м'язового апарату стопи.
• Травми стопи. XALLUX – VALGUS
Основні ознаки вальгусной деформації великого пальця часто людина помічає за збільшення кістки, яка спочатку малопомітно розростається, потім може випирати. Якщо вчасно не вжити заходів, відбувається поступове зміщення великого пальця всередину стопи, накладання один на одного наступних пальців. Так стопи набуває потворний вигляд, при якому складно підібрати взуття, болючий суглоб не дає спокою ні при ходьбі, ні у спокійному стані.
Перші симптоми вальгусной деформації великого пальця - це привід для термінового звернення за допомогою до лікарів. Сучасна медицина здатна на ранніх стадіях значно поліпшити стан стопи і загальмувати процес деформації.
Після обстеження, як правило, лікар пропонує консервативне лікування. Основне завдання терапії - зняття тиску з проблемного суглоба. Для цього рекомендується носіння ширшої анатомічної взуття, спеціальні ортопедичні вироби (прокладки, розпірки, фіксатори, міжпальцевих перегородки, супінатори), які утримують палець, не допускають його зміщення і сприяють рівномірного навантаження на стопу. На ранній стадії захворювання ортопедичні пристрої дають хороший ефект - зупиняють деформацію і знімають хворобливі відчуття.
Так само ефективне лікування вальгусной деформації великого пальця без операції можливо при постійному носінні ортопедичних устілок, виготовлених індивідуально, в поєднанні з щоденним виконанням спеціальних вправ, які зміцнюють кістково-зв'язковий апарат стопи.


Коментарі до статті
Кісточка на великому пальці почервоніла і трохи зросла.
Добридень! Рекомендуємо звернутися до ортопеда - він підкаже, як скоригувати проблему, і чи потрібні спеціальні ортопедичні вироби для кісточки.
Популярні товари
Акція
Хіт продаж
Рекомендуємо
-18%
Ортез Actius Hallux Valgus ACP-902 Orliman


Вам також може бути цікаво

Болить кісточка на нозі збоку - що робити?
Болить кісточка на нозі збоку - що робити?
Шишка на нозі збоку - поширена проблема, але далеко не всі знають, від чого вона з'являється, чим небезпечна і чи можна від її позбутися. Вона може вирости при вальгусній деформації першого пальця, так званої «Hallux valgus». Для неї характерне зміщення фаланг по відношенню один до одного. Через те, що 1-а плюснева кістка зміщується всередину, а великий палець - назовні, то на її голівці утворюється горбок. Взуття постійно натирає ногу, чим викликає біль в кісточці. Це в свою чергу провокує запалення синовіальної сумки суглоба, яке називають «бурситом». Якщо неприємне відчуття виникає не в області стопи, а на щиколотці, то проблема частіше пов'язана зі зміною положення кістки.
03.03.2020
Детальніше
Як скорегувати ступню без хірургічного втручання
Як скорегувати ступню без хірургічного втручання
Ступня людини несе на собі навантаження всього тіла, тому від її здоров'я залежить красива легка хода, здоров'я суглобів і хребта, можливість носити модельне взуття.
07.08.2017
Детальніше
Що таке Hallux Valgus ?
Що таке Hallux Valgus ?
Бандажі і шини, як найефективніший спосіб лікування Hallux Valgus, без операцій.
21.10.2013
Детальніше
Розгорнути