Як скорегувати ступню без хірургічного втручання

Дата публикации: 07.08.2017
Дата обновления: 03.04.2023
Содержание:
Ступня людини несе на собі навантаження всього тіла, тому від її здоров'я залежить красива легка хода, здоров'я суглобів і хребта, можливість носити модельне взуття.
Плоскостопість, шпори п'ят, вальгусна деформація великого пальці стопи, мозолі і натоптиші - всі ці патології, якщо вчасно не вжити заходів щодо їх усунення, можуть завдати непоправної шкоди і вимагати негайного операційного втручання для їх корекції.
Щоб допомогти своїм ногам і уникнути згодом необхідності робити операцію, необхідно скористатися пристосуваннями для консервативного лікування, з використанням яких можлива корекція ніг без операції . Можливість повноцінної коригування пальців ніг за допомогою цих пристосувань багато в чому залежить від своєчасного початку їх використання, так як на певній стадії результативним стає тільки оперативне втручання.

Пристрої для корекції вальгусной деформації Корректор для пальцев

Вальгусна деформація (Hallux Valgus) характеризується утворенням шишки на великому пальці з відхиленням його назовні. Порушення плюсна-фалангового суглоба супроводжується палінням, болями, прогресуючим запальним процесом. Якщо кут відхилення не перевищує 30, то можна обійтися без хірургічного втручання і обмежитися носінням різних коригувальних пристосувань, які в поєднанні з масажем і протизапальними препаратами дають хороший результат.

Основні дії коректора

• Знімає біль, зменшує процес запалення, призупиняє розвиток бурситу, освіта натоптишів і мозолів;
• Сприяє рівномірному розподілу навантаження на стопу і оптимізує кровообіг;
• Вирівнює положення великого пальця, а разом з ним призводить в правильне анатомічне положення решта пальців, які можуть відхилятися разом з першим пальцем;
• Припиняє розвиток хвороби навіть на пізніх етапах її розвитку;
• Прискорює післяопераційне відновлення;
• Зменшує тиск на плюсну, яке виникає під час ходьби;
• Усуває дискомфортні відчуття при носінні модельного взуття - на підборах, з вузькими носами, попереджає тертя;
• Забезпечує необхідний рівень амортизації.

ортез при деформации первого пальца стопы Види коректорів.

1. Тканинний коректор, який представляє собою своєрідний носок, який можна носити в будь-яке взуття. Цей м'який фіксатор ефективний тільки на початковій стадії формування вальгусной деформації;
2. Гелевий (силіконовий) фіксатор пальця ноги для постійного носіння, який представляє собою міжпальцевих вставку з боковим пелюсткою, що закриває виступаючу кісточку.
Дія:
- Знижує тиск і навантаження на суглоб великого пальця стопи;
- Захищає від натирання, усуває хворобливість і дискомфорт при ходьбі;
- Запобігає утворенню мозолі при носінні модельної вузькому взутті.
Використовується в складі комплексного консервативного лікування вальгусной деформації, так як самостійно він не робить лікувального дії і не виправляє викривлення. Фіксатори не видно через взуття, продаються парами - для обох ніг. Для їх виготовлення використовується силікон що не викликає алергічних реакцій. Щоб фіксатор був придатний для використання протягом всього терміну експлуатації, заявленого виробником, за ним треба правильно доглядати - мити водою з милом, обробляти тальком. Іноді доцільно використовувати тканинної-силіконовий коректор - міцна, довговічна і зручна комбінація силікону і тканини.
3. Коригувальні шини запобігають відхилення пальця, фіксують його в правильному положенні, в результаті чого палець звикає до правильного стабільного стану.
Існує кілька видів шин:
• Каркасна шарнірна шина, яка найчастіше використовується після операційного втручання, для зміни гіпсової пов'язки. На відміну від гіпсової фіксації, така шина забезпечує деяку рухливість суглоба, так як фіксація полужесткая. Кут відхилення першого пальця стопи не регулюється, що може викликати певний дискомфорт при носінні.
Конструкція: Каркас з шарнірним механізмом, який забезпечує суглобу певну рухливість;
• М'які коригувальні шини ( бандажі ), які використовуються як для післяопераційного відновлення, так і в складі консервативного лікування Hallux Valgus. Складається з пов'язки навколо стопи і чохла для великого пальця. Фіксується на п'яті за допомогою спеціальних застібок Velcro
Шина забезпечує правильне перерозподіл навантаження, зменшення болю, запалення і втоми при ходьбі; Вальгусная шина
4. Нічні шини для ніг - пристосування для жорсткої фіксації великого пальця ноги, який знаходиться в нерухомому статичному стані. Надає максимальний коригуючий ефект, так як суглоб знаходиться в жорсткому нерухомому положенні протягом всієї ночі, зменшує запальний процес і хворобливість. Для створення максимального комфорту користувача є можливість коригування кута відхилення пальця. На нозі кріпиться за допомогою міцних фіксують застібок типу Velcro. Шина універсального розміру і підходить на будь-яку ногу.
Ця шина - найбільш ефективна при консервативному лікуванні вальгусной деформації, так як вона забезпечує жорстку стабільну фіксацію.
5. Жорсткі коригувальні ортези
Для консервативного лікування і післяопераційної реабілітації може використовуватися ортез - жорсткий коректор пальців ніг , який додатково оснащений металевими ребрами жорсткості. Ребро з алюмінію проходить уздовж великого пальця стопи, дозволяючи відвести його в потрібне положення і міцно зафіксувати. Пересування в такому Ортезі проблематично, так як він не забезпечує свободи руху суглоба великого пальця.
Купівля фіксатора
Ефективна корекція пальців без хірургічного втручання можлива тільки при використанні комплексного підходу, що включає в себе носіння коректора, масаж, фізіо-терапевтичні процедури (ванни, прогрівання) Для того, щоб правильно підібрати розмір, вид, необхідний ступінь фіксації і час носіння бандажа, треба звернутися до фахівця-ортопеда. Тільки він може правильно визначити, який саме бандаж буде ефективний на існуючій стадії захворювання.
Де купити
Ефективні фіксатори тіла від провідних виробників ортопедичної продукції можна вибрати і придбати на сайті med-magazin мережі «Ваше здоров'я», де представлені коригувальні шини, міжпальцевих вставки, різні коректори, подпяточнікі і інші пристосування, які зроблять носіння будь-якого взуття комфортним і допоможуть запобігти формування мозолів, натоптишів, потертостей і викривлень пальців.


Коментарі до статті
Популярні товари
Акція
Хіт продаж
Рекомендуємо
-18%
Ортез Actius Hallux Valgus ACP-902 Orliman


Вам також може бути цікаво

Болить кісточка на нозі збоку - що робити?
Болить кісточка на нозі збоку - що робити?
Шишка на нозі збоку - поширена проблема, але далеко не всі знають, від чого вона з'являється, чим небезпечна і чи можна від її позбутися. Вона може вирости при вальгусній деформації першого пальця, так званої «Hallux valgus». Для неї характерне зміщення фаланг по відношенню один до одного. Через те, що 1-а плюснева кістка зміщується всередину, а великий палець - назовні, то на її голівці утворюється горбок. Взуття постійно натирає ногу, чим викликає біль в кісточці. Це в свою чергу провокує запалення синовіальної сумки суглоба, яке називають «бурситом». Якщо неприємне відчуття виникає не в області стопи, а на щиколотці, то проблема частіше пов'язана зі зміною положення кістки.
03.03.2020
Детальніше
Вальгусна деформація великого пальця - причини і лікування без операції
Вальгусна деформація великого пальця - причини і лікування без операції
Випирає кісточка великого пальця - сама поширене захворювання стопи, що зустрічається частіше у жінок у віці після 30 років. Крім косметологічного дефекту, вальгусная деформації першого пальця провокує патологічні явища в зв'язках, сухожиллях стопи, кістках і суглобах.
26.12.2017
Детальніше
Що таке Hallux Valgus ?
Що таке Hallux Valgus ?
Бандажі і шини, як найефективніший спосіб лікування Hallux Valgus, без операцій.
21.10.2013
Детальніше
Розгорнути