Що таке дієтичні добавки

Дата публикации: 26.06.2014
Дата обновления: 02.04.2023
Содержание:
Вченими доведено - щоб попередити і лікувати захворювання , для початку необхідно нормалізувати обмінні процеси в організмі. Величезну роль в цьому відіграє їжа , а саме , повноцінний , збалансований раціон, що містить вітаміни , мінерали , ферменти , харчові волокна і т.д. Однак у продуктах , які лежать на прилавках магазинів , немає достатньо корисних речовин. Цю проблему допоможуть вирішити дієтичні добавки , які містять компоненти природного походження.

Поняття дієтичних добавок

Дієтичні добавки - це вітамінні , вітамінно -мінеральні , трав'яні добавки. Вони можуть випускатися у формі таблеток , порошків , саше , капсул та ін Їх приймають разом з їжею або ж додають до їжі в межах фізіологічних норм . Дієтичні добавки містять різні суміші або речовини , такі як вуглеводи , їстівні масла , амінокислоти , протеїн , екстракти тварин , рослинних матеріалів корисних і необхідних для здоров'я.

У чому відмінність дієтичних добавок від лікарських препаратів ?

нешкідливість для організму , при дотриманні правил застосування;
як правило , використовують , як профілактичний засіб ( не скасовують ліки , але зменшують їх кількість);
повільніший , але тривалий характер дії ( в порівнянні з лікарськими засобами) ;
застосовують при хронічних захворюваннях в комплексній терапії (дія через 10-14 днів після початку застосування) .
Інгредієнти дієтичних добавок , в основному , що не синтетичного , а природного походження. Вони доповнюють харчовий раціон і додаються з метою регуляції функції систем і органів.

Основні інгредієнти дієтичних добавок

До складу дієтичних добавок входять: вітаміни , мінеральні речовини , мікроелементи , харчові волокна ( фітосорбент ) , амінокислоти , пектини , вуглеводи , ферменти , протеїни , пре- і пробіотики , їстівні масла , екстракти морепродуктів , лікарських грибів , продуктів бджільництва та ін вони надають антиоксидантну , детоксикаційну , імуномодулюючу , адаптогенну та інші дії .
Поширення дієтичних добавок є об'єктивною тенденцією розвитку сучасного фармацевтичного ринку. Але слід пам'ятати , що дієтичні добавки в Україні слід купувати лише у спеціалізованих магазинах , де ви напевно будете захищені від підробки.
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Все про продукцію Solgar
Все про продукцію Solgar
Не завжди навіть повноцінне харчування забезпечує людському організму одержання всіх необхідних корисних речовин і вітамінів для підтримки здоров'я.
13.07.2015
Детальніше
Що таке ротавірус у дітей
Що таке ротавірус у дітей
Турботи, шум, щирий сміх та тупотіння маленьких ніжок, що може бути краще, ніж свої діти? Здорова дитина - головна радість батьків, тому вони повинні знати, що таке ротавірус у дітей і як з ним боротися. Більше 90% дітей переносять ротавирусную інфекцію. Як правило, імунна система дітей від 5 років і дорослих самостійно справляється з недугом. Особливу небезпеку захворювання становить для дітей грудного віку.
18.03.2019
Детальніше
Дієтичні добавки для дітей
Дієтичні добавки для дітей
Навіщо потрібні дієтичні добавки для дітей?
24.07.2014
Детальніше
Розгорнути