Діагностика стоп і плоскостопості

Для профілактики та коригування плоскостопості, вальгусної постановки ніг, «діабетичної стопи» та інших патологій треба носити «правильне» взуття та використовувати ортопедичні устілки. Визначити, наскільки правильно розвивається чи вже сформований кістково-зв'язувальний апарат стопи у дитини чи дорослої, допоможе діагностика стопи ніг у кабінеті ортопеда. Фахівець візуально або за допомогою медобладнання діагностує повністю стопи та при виявленні деформації призначає курс лікування чи профілактичних заходів. Одна з таких – носіння ортопедичних устілок.
 
Найкраще виготовити ортопедичні устілки на замовлення відповідно до індивідуальних особливостей стопи пацієнта, його віку, стану здоров'я. Комп'ютерна діагностика стопи дозволить виявити патології.
стопи та оцінити правильність розподілу навантаження на її окремі точки.
 
Як проводиться діагностика
 
Пацієнт стає на спеціальний килимок або скляну станину підлогового сканера босоніж. Аппа
рат проводить сканування у положенні «стоячи» (навантаження статична) і режимі крокування (навантаження динамічна) і виводить на екран зображення стоп - плантограмму. За зображенням лікар визначає вид плоскостопості. Діагностика по стопі визначає захворювання ніг на ранніх стадіях, що дозволяє ефективно лікувати деформацію склепіння стопи. Дані про пацієнта зберігаються у пам'яті комп'ютера подальшого спостереження динаміки змін.
 
Кому необхідно пройти процедуру

 
Комп'ютерне сканування стопи є абсолютно безпечною для здоров'я процедурою і її рекомендується проходити кожному хоча б 1 раз на рік для відстеження здоров'я ніг.
 
Діф діагностика по стопах ніг необхідна та призначається планово медиком у таких випадках:
•Приналежність пацієнта до груп ризику – жінки у становищі, спадкова схильність, спортивні навантаження, люди похилого віку, професійна деформація, підлітковий вік;
• Патології суглобів – артрити, артрози, остеохондроз;
• «Діабетична» стопа, варикозне розширення вен;
•Надлишкова вага;

•Відновлення після травм та операцій гомілкостопу;
•Неправильний розвиток стоп у дитячому віці;
•Постійне носіння взуття на високих підборах або тісному модельному взутті.

Діагностика захворювань стопи проводиться для дорослих та дітей, за її результатами лікар моделює стільку. Результати прописуються у напрямі, яким ортопед-технік виготовляє виріб.
 
Де проводиться діагностика
 
Діагностика діабет
ічної стопи, перших ознак поперечного, поздовжнього або комбі
ного плоскостопості проводиться спеціалістом-ортопедом за попереднім записом на сайті med-magazin, де потім за напрямком можна замовити індивідуальні устілки для будь-якого взуття.