Діагностика хребта

Остехондроз, хребетні грижі, обмеження нервових закінчень, дегерантівние зміни хребців різних відділів - це далеко не всі захворювання, які можуть вражати хребет людини.
Якщо вчасно їх не діагностувати і не лікувати, порушується рухова функція, страждають практично всі системи організму, і в гіршому випадку це може закінчитися інвалідністю та повною нерухомістю.
Діагностика захворювань хребта дозволяє виявити порушення в початковій стадії і призначити адекватне лікування, що допомагає уникнути складних операцій, руйнування суглобів і зберегти здоров'я.
методи діагностики
 
• Рентгенографія;
• Мієлографія;
• Ангіографія;
• Дискографія
• МРТ (магнітно-резонансна томографія);
• комп`ютерної томографія
 
Особливо затребуваною є комп'ютерна діагностика хвороб хребта, яка дуже часто призначається після проведення рентгенографії для уточнення діагнозу. Ця діагностика дозволяє зробити знімки з різних ракурсів для кращого розгляду стану хребта і оцінити їх стан по-різному щільності тканин.
Обстеження хребетних відділів
 
Діагностика шийного відділу хребта дозволяє виявити остеохондроз 1-7 хребців, який проявляється болем в області ключиці, плеча, шиї, переднього відділу грудної клітини, болем в потиличній частині, головними болями, хрускотом при поверненні і оніміння в шийному відділі, скутістю пальців з ураженої сторони .
Комп'ютерна діагностика поперекового відділу хребта дозволяє розглянути диски міжхребетні, їх отвори. Добре видно спрямованість грижі, є можливість оцінити ступінь здавленості спинного мозку і нервових закінчень. Дозволяє діагностувати остеохондроз, невеликі пухлини, вроджені патології, запальні процеси.
Діагностика грудного відділу хребта необхідна при грудних болях, що посилюються вночі, при нахилах, міжреберної болю і болю, локалізованої між лопатками, утрудненням дихання, особливо на вдиху.
 
Після проведення діагностики лікар зможе призначити ефективне лікування - медикаментозну терапію, лікувальну фізкультуру, фізіотерапевтичні процедури, масаж.