Де здати тест на коронавірус?

Дата публикации: 13.04.2020
Дата обновления: 03.04.2023
Содержание:
Статистика по захворюваності коронавірусом змінюється щодня. Найкраще, що ми можемо зробити, в першу чергу для себе і своїх близьких - не піддаватися паніці, адже паніка сильно послаблює імунітет, намагатися керуватися здоровим глуздом.
 
Найближчим часом в Україну планують завезти велику партію тестів, але самостійно купити експрес-тест на коронавірус і провести перевірку вдома неможливо, так як для цього потрібно робити забір крові і проводити лабораторний аналіз. Багатьох цікавить, де здати тест на коронавірус в Україні та Києві.

Кому потрібно робити тести

Перш за все, потрібно відзначити, що тест на коронавірус роблять не всім бажаючим, а тільки при наявності медичних показань, тобто виражених симптомів захворювання і тільки за направленням лікаря. Цей перелік можна доповнити недавнім поверненням з країни з підвищеним ризиком зараження, а також наявністю близьких контактів з уже зараженими людьми.
 
Якщо ви підозрюєте у себе зараження, потрібно залишатися вдома і зв'язатися зі своїм сімейним лікарем або зателефонувати в швидку допомогу. У телефонному режимі, вам повідомлять про подальші дії, і, якщо лікар вважатиме за потрібне, повідомлять, де здати експрес-тест на коронавірус.

Які бувають тести

Для діагностики Covid-19 існує два види тестів. ПРЦ-тест на полімеразну ланцюгову реакцію проводиться тільки в лабораторних умовах. У людини беруть мазок з горла чи носа і проводять лабораторний аналіз матеріалу.
 
Другий вид тесту - експрес-тест. Це перевірка крові на наявність в ній імунноглобулінів (антитіл) до вірусу. Він показує лише непрямі ознаки наявності вірусу і значно поступається в інформативності ПРЦ-тесту.

Де здати ПРЦ тест на коронавірус і чи можна це зробити в приватних клініках?

Окремі приватні клініки пропонують своїм клієнтам таку можливість. Але вже були зареєстровані випадки, коли інформація виявлялася недостовірною. Тому таке тестування проводити не має сенсу.


Коментарі до статті
Розгорнути