Що робити, якщо ясна опухли та болять

Дата публикации: 11.09.2019
Дата обновления: 02.04.2023
Содержание:
У разі, коли у вас або ваших близьких припухли ясна - це свідчить про те, то в порожнині рота розвивається інфекція. Може з'явитися така інфекція після видалення зуба, його травми або як наслідок хронічного запального процесу в яснах, інфекційного захворювання ротової порожнини, при прорізуванні малярів, яке завжди супроводжується набряками слизової та больовим синдромом.
Як правило, після виникнення такої проблеми, відразу виникає запитання: «що робити, якщо ясна опухли і болять?» В першу чергу, ми використовуємо народні методи лікування: полоскання трав'яними відварами, теплим розчином соди і солі, полощіть ротову порожнину слабо концентрованими спиртовими настоянками , прополісом, йодним розчином, розчиненої в теплій воді таблеткою фурациліну. Однак ці кошти короткочасні і допомагає лише на час полегшити симптоми.
 
 
 
У цій статті ви дізнаєтеся:

Причини запалення ясен

Однозначно відповісти на питання, чому ж розпухли ясна і болять не можна, кожен випадок індивідуальний, і для з'ясування причини необхідно провести медикаментозний огляд І діагностику у дантиста.
Пошкодження ясна завжди викликає набряк. Отримати такі пошкодження у побуті дуже просто: ми можемо обпалити ясна гарячою їжею або напоєм, кислотами, таке пошкодження так само може виникнути при розвитку стоматиту або захворювань носоглотки.

Що робити якщо опухли ясна?

Наприклад, якщо видаливши зуб, пухлина ясна не спадає протягом декількох днів (від 3 до 7 днів і більше), рекомендується негайно звернутися до стоматолога, в зв'язку з тим, що такі симптоми говорять про запальний процес у ротовій порожнині. Зняти набряк можна прийнявши антибіотики і за допомогою полоскання рота спеціальними готовими препаратами і відварами з трав, приготованих будинку, такі відвари мають антисептичну дію. Універсальний іригатор порожнини рота WP-100 E2 Ultra Waterpik
У разі, коли припухли ясна і болять, найчастіше це свідчить про наявність карієсу зубів. При карієсі запалюється не тільки ясна, але і пульпа зуба, а також внутрішні тканини зуба.
Коли набухли ясна і болять, не варто відкладати візит до фахівця і подальше лікування ясен. Кваліфікований лікар-стоматолог допоможе зняти запалення ясен, усунути симптоми такого запалення, такі як почервоніння та сильний, ниючий біль, але і призначить відповідне саме вам подальше лікування, щоб уникнути втрати зуба в подальшому. Лікар так само розповість про способи лікування та профілактичному догляді за порожниною рота в домашніх умовах. При необхідності своєчасно поставить пломбу на уражений карієсом зуб. Якщо буде необхідно, проведе ряд інших процедур, які знімуть запалення і біль.

Засоби профілактики

Для профілактики захворювань ротової порожнини, фахівці рекомендують використовувати іригатори.
Це функціональні пристосування, які можуть використовувати як дорослі, так і діти.
Іригатори виробляють декількох видів-стаціонарні і переносні. Говорячи про область їх застосування, варто сказати, що іррігатори застосовують для ефективного очищення ротової порожнини від нальоту і бактерій, поліпшення кровообігу в яснах, так як при використанні цього засобу проводиться м'який і щадний масаж ясен. Так само використовують іррігатори для профілактики захворювань.
При пародонтозі іригатор допоможе зберегти ясна здоровими, глибоко проникаючи між зубами і яснами при чищенні.
Іригатори можуть використовувати люди, у яких встановлені зубні протези, брекет-система, зубні імплантати, мости і зубні коронки.
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Ясна відійшли від зуба - чому і що робити?
Ясна відійшли від зуба - чому і що робити?
Ми часто приділяємо увагу тільки зубам, абсолютно забуваючи про те, що ясна так само потребують належного догляду, і, на жаль, в деяких випадках в лікуванні.
11.09.2019
Детальніше
Порівняння іригаторів Waterpik і Aquajet
Порівняння іригаторів Waterpik і Aquajet
Догляд за ротовою порожниною не обмежується одними лише зубними щітками, пастами та ополіскувачами. Іригатор - ефективний прилад, який забезпечить здоров'я зубів і красу усмішці. Waterpik і Aquajet - відомі виробники цих приладів. Якому ж з них варто віддати перевагу?
15.05.2019
Детальніше
Чи можна іригатором зняти зубний камінь
Чи можна іригатором зняти зубний камінь
Іригатор став відмінним помічником як в стоматологічних кабінетах, так і в домашньому використанні. Одним з найбільш важливих і очікуваних ефектів від пристрою є не просто запобігання утворенню зубного нальоту, а й видалення каменю, що вже утворився в проміжках. Чи може іригатор в домашньому використанні видалити зубний камінь?
25.10.2018
Детальніше
Іригатор JetPik - незамінний помічник для здоров'я зубів і ясен
Іригатор JetPik - незамінний помічник для здоров'я зубів і ясен
Сучасні іррігатори JetPik представляють собою легкі портативні пристрої , що забезпечують комплексний догляд за ротовою порожниною .
08.04.2016
Детальніше
Розгорнути