Як приймати креатин?

Дата публикации: 07.02.2019
Дата обновления: 06.04.2023
Содержание:

Креатин - азотовмісна карбонова кислота, функцією якої є поліпшення рівня витривалості під час виконання інтенсивної роботи в короткий період часу. Хімічна сполука депонує енергію в тих місцях, де потрібен високий рівень АТФ. Значна більшість спортивних добавок мають в складі креатин. Перед покупкою різних добавок з вмістом креатину, слід розібратися в тому, чи потрібно вам це. Якщо ви вирішили, що для досягнення результату вам не обійтися без спортивного харчування, то ознайомитеся з інформацією про те, як краще приймати креатин.

Дозоване і контрольоване вживання в раціон харчових добавок обіцяє збільшення кількості м'язової тканини в організмі, або насичення його будь-якими елементами, що дуже важливо для людей, що займаються спортом, особливо в дисципліні бодібілдинг. Купити креатин можна в одному з роздрібних магазинів, або на сайті Med-Magazin.ua.

Користь чи шкода?

Красиве, накачане тіло, без надлишкової маси - заповітне бажання багатьох людей, як професійних спортсменів, так і любителів. Найчастіше для досягнення таких результатів застосовується спеціалізована добавка. Але як приймати креатин, щоб він сприяв синтезу м'язових білків? Дискусії з приводу користі і шкоди спортивних добавок не закінчаться, адже точно сказати, чи варто вводити в свій раціон добавки чи ні, ніхто не може. Все залежить від кількості добового прийому спортивного харчування та рівня фізичного здоров'я людини, яка вживає креатин. У медичній практиці відомі випадки згубного впливу креатину на організм людини при ненормованому вживанні:

  • отруєння;
  • авітаміноз;
  • ослаблення кісткової тканини, що призводить до розвитку остеохондрозу і остеопорозу, а також частих переломів;
  • дисфункція нирок.

Прості правила

Спортсмени і новачки задаються питанням, як правильно приймати креатин, щоб не нашкодити своєму організму. Практикується два методи вживання харчової добавки - із завантаженням і без нього.

Перший тип прийому має на увазі триразове вживання:

  • після сніданку 10 грам;
  • за 2 години до тренування 7 грам разом з їжею;
  • 13 грам після вечері.

Фахівці стверджують, що після досягнення піку варто припинити триразовий прийом креатину. Надалі 5 грам в день цілком достатньо для підтримки рівня цієї хімічної речовини в крові.

Вживання без завантаження - 8 грам вранці разом з соком. Даний вид зменшує ризик виникнення побічних ефектів.



Коментарі до статті
Розгорнути