Як вибрати пінцет

Дата публикации: 04.02.2019
Дата обновления: 05.04.2023

Пінцет - це медичний інструмент, що входить в стандартні і цільові набори для проведення медичних маніпуляцій, а також використовуваний в побуті.

Його основне призначення - утримання і фіксація тканин суглобів, хрящів, шкіри, а також перев'язувального матеріалу і інструментів під час операцій. У побуті цей медичний інструмент використовується з тією ж метою - утримання і фіксація предметів і матеріалів.

Пінцет вушний по Troeltsch горизонтально вигнутий анатомічний 10,5 см Щоб зрозуміти, як правильно вибрати пінцет, треба точно знати, де і для чого він буде використовуватися:

  • Хірургічний пінцет, на кінцях браншів якого розташовано по 4-е гострих зубця для міцного утримування тканин. Такий пінцет використовується в медичній практиці, він забезпечує міцну фіксацію, а при сильному натисканні може призвести до пошкодження цілісності шкірного покриву і тканин. Необхідний при операціях на щільних тканинах - суглобах, фасціях, шкірі;
  • Анатомічний пінцет навіть при сильному натисканні не пошкоджує шкіру та інші тканини, так як на його закінченнях немає гострих шипів, а є 4 насічки. Кінці пінцета закруглені. Таким чином, цей пінцет можна використовувати для утримування тканин, а також при роботі з різними перев'язувальними матеріалами - тампонами, серветками, бинтами.

На питання, як обрати хороший пінцет, фахівці відповідають, що при виборі також треба враховувати матеріал, з якого він виготовлений.

У побуті і в медицині найчастіше використовуються інструменти з високолегованої сталі. Їх можна стерилізувати всіма існуючими методами - обробка спеціальними хімічними реагентами або при високій температурі. Пінцети з нетоксичного полістиролу медичного призначення частіше використовують в медицині, так як вони недовговічні.

Також при виборі треба врахувати, при проведенні яких операцій його будуть використовувати, так як від цього залежить довжина браншів, наприклад, при порожнинних операціях необхідний пінцет довжиною 25 см, а при офтальмологічних - 10 см.

Як вибрати пінцет можна прочитати на сайті med-magazin.ua, де також можна придбати необхідний інструмент.



Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Як точити скальпель?
Як точити скальпель?
Медичні інструменти завжди повинні бути в максимальній готовності, зокрема скальпеля - завжди стерильні і добре відточені, адже від цього залежить точність різу і швидкість подальшого загоєння. Для кожного типу скальпеля існують свої правила заточування.
04.02.2019
Детальніше
Пристосування для повсякденного догляду за обличчям і тілом на дому
Пристосування для повсякденного догляду за обличчям і тілом на дому
Щоб укомплектувати власний косметичний салон необхідним обладнанням, треба правильно його підібрати і використовувати.
26.01.2018
Детальніше
Розгорнути