Рух лікує: корекція ступні за допомогою ортопедичних устілок

Дата публикации: 07.08.2017
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:
Стопа людини відчуває постійні підвищені навантаження, так як тиск всієї ваги тіла при ходьбі доводиться саме на неї. Тому, здатність амортизувати, це одне з найважливіших властивостей стопи, яке забезпечується, завдяки наявності двох склепінь - поздовжнього і поперечного.
Правильно сформована стопа - це одна із запорук здоров'я хребта, суглобів і м'язів, так як при недостатній амортизації вся ударна навантаження припадає саме на них. Більшість хвороб опорно-рухової системи виникають саме через неправильне перерозподілу навантаження, в результаті чого швидко зношуються і деформуються суглоби, зміщуються хребці, відбувається обмеження нервових закінчень. В результаті людство страждає від артрозу, артриту, радикуліту, дискових гриж, гострого болю і запальних процесів в кістково-м'язових тканинах.
В результаті носіння неправильного взуття, ослаблення литкових м'язів або в силу вроджених патологій звід стопи уплощается, виникає плоскостопість. Якщо подивитися на відбиток ноги людини, що страждає плоскостопістю, то в найважчих випадках можна побачити, що місця, де нога не торкається поверхні підлоги, відсутні, тоді як при правильному анатомічному будову внутрішній і поздовжній звід підняті і не торкаються підлоги.
Для запобігання різних форм плоскостопості, вальгусной деформації, Х-образної постановки ніг рекомендується використовувати ортопедичні устілки , їх можна виготовити для різного взуття - від повсякденної і ошатною до спортивної. Бувають окремо для поперечного, окремо для поздовжнього і універсальні устілки - для коригування поперечно-поздовжнього плоскостопості.
- Стабілізують стопу під час ходьби, запобігаючи вивихи;
- перерозподіляти давить навантаження на окремі ділянки стопи і хребта;
- Запобігають можливі деформації стопи, не дозволяючи їй опускатися на підлогу всією площиною;
- Активізують кровообіг, зменшують ризик виникнення судом у литкових м'язах;
- Зменшують втому, коли людина перебуває на ногах цілий день.
 

особливості конструкції

Поперечний звід підтримується метатарзальной подушкою, яка розташовується саме під цією частиною стопи, а супінатор оформляється в області внутрішнього зводу. П'ятка комфортно лягає в невелике заглиблення, а в області перекату устілка піднята.
Хлястик (передня частина) устілки - не несе ніякого функціонального навантаження, тому як чіп іноді вкорочують. Коригувальна дія забезпечує задня частина устілки.
Для зміни кута між стопою і підлогою використовуються спеціальні вставки - клини. Якщо клин потовщується до центральної точки устілки, то він буде зменшувати кут відведення п'яти назовні по відношенню до ноги.
Якщо використовується два клина регульовані по висоті - один підкладений під п'яту, а другий під передню область стопи, то устілка буде коригувати поздовжнє плоскостопість.
Индивидуальные ортопедические стельки

види

За ступенем жорсткості устілки бувають 3-х видів:
• М'які, які найчастіше виготовляються з силікону. Вони використовуються для підтримки склепінь стопи виключно з метою профілактики деформацій. У зв'язку з тим, що вони досить м'які, при посилених навантаженнях або великій масі тіла, ступінь амортизації може бути недостатньою. Тому при тривалій ходьбі настає швидка втома стоп і м'язів. Цю устілку можна назвати ортопедичної вельми умовно, так як вона не має коригувальних властивостей;
• Напівжорсткі устілки забезпечують підтримку і контроль підняття зводу стопи. Такі устілки виготовляють з більш жорстких матеріалів, ніж силікон - спінена гума, натуральна шкіра або пінополіуретан. Цей варіант устілок можна рекомендувати для профілактики і корекції початкових форм плоскостопості, а також при великій масі тіла;
• Жорсткі устілки, які рекомендовані до використання, коли необхідна корекція деформації стопи . Такі устілки виготовляють з твердих щільних матеріалів - пластику, графіту, іноді з металевими елементами. Можна рекомендувати для пацієнтів з великою вагою тіла.
 
При виборі обов'язково треба враховувати, для якої взуття устілки призначені. Одні і ті ж устілки краще не використовувати для спортивної, повсякденної та модельного взуття.
 
- Устілки для щоденного використання повинні бути строго за розміром взуття. Тільки так можна добитися необхідного амортизує ефекту;
- Устілки для модельних туфель краще вибирати на розмір менше. Це пов'язано з тим, що займаючи певний обсяг в витончених ошатних моделях, вона зменшує простір для ноги, що може привести до дискомфорту і навіть появи потертостей;
- Устілки для спортивного взуття виконуються з вологопоглинаючого ізностойкій матеріалу. Це дозволяє забезпечити оптимальний мікроклімат у взутті під час інтенсивних спортивних тренувань.
Особливості устілок, рекомендованих при певних захворюваннях Индивидуальные ортопедические стельки
Щоб устілка ефективно виконувала своє призначення і при цьому не доставляла дискомфорту, при деяких захворюваннях потрібно поставитися до її вибору з особливою увагою:
• Якщо пацієнт страждає на цукровий діабет, то йому краще всього підійде 3-х шарова устілка, яка надійно захистить шкіру стопи від пошкоджень. При діабетичної стопи необхідно створити для ноги такі умови, щоб не було тертя і надлишкового тиску, що і забезпечить трохи потовщена устілка з трьох шарів;
• При п'яткової шпори можна додатково використовувати силіконовий подпяточнік з бічними бортами, який буде пом'якшувати тиск на п'яту, запобігаючи її пошкодження і зменшуючи болі;
• Для людей, які страждають на артрит, артрозами, подагрою або іншими захворювання суглобів рекомендується постійне носіння устілок, що забезпечують додаткову амортизацію і захищають суглоби від посиленої ударного навантаження.
Ортопедичні товари на замовлення
Якщо для профілактики деформацій стопи підійдуть фабричні устілки, то для коригування вже сформованого плоскостопості краще замовити устілки індивідуального виготовлення. У салонах мережі «Ваше здоров'я» можна замовити устілки, виготовлені за сучасними технологіями.
Для цього необхідно записатися на прийом до фахівця, який зробить необхідні виміри, зробить зліпок.
Устілки на індивідуальне замовлення - це ефективний засіб для коригування деформацій стопи, так як вони виготовлені, виходячи з параметрів конкретного користувача, а не з середньостатистичного пацієнта. При обстеженні, вимірах і моделюванні ортопед прописує місце розташування, напрямок, висоту клинів, які відіграють основну роль у формуванні правильних склепінь стопи.
Термін виготовлення до 7 днів, а при терміновому замовленні до 1 години.
Де купити
Виготовити на замовлення або купити ортопедичні устілки можна в мережі салонів « Ваше здоров'я », де представлений широкий вибір дитячих, дорослих, спортивних ортопедичних устілок, ведеться прийом ортопеда, а також працює фахівець з індивідуального виготовлення.


Коментарі до статті
як замовити ортопедичні устілки проблема вальгусна деформація стопи
Доброго дня, Ларисо. Рекомендуємо Вам зробити індивідуальні ортопедичні устілки. Потрібно під'їжджати до магазину, заздалегідь записавшись. Технік-ортопед є за адресами: Київ, вул. Є. Теліги 3 (м. Шулявська, м. Дорогожичі) (044) 456-01-26, (099) 208-70-04, (097) 847-70-76 м. Лук'янівська вул. Білоруська 10/18 +38 (098) 738-26-98, +38 (044) 592-16-53 м. Дарниця вул. Петра Запорожця 26а +38 (068) 178 61 22 Дякуємо за звернення.
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Розгорнути