ТОП-3 моделей ходунків

Дата публикации: 14.03.2017
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:
Ходунки - це пристрій для реабілітації після оперативного втручання і травм, а також для прискорення процесу пересування пацієнтів з обмеженими фізичними можливостями або літніх користувачів з ослабленою руховою функцією.

Для чого потрібні ходунки

При проходженні реабілітаційного процесу можуть бути використовувати різні опорні засоби - милиці, ходунки, ролери, тростини. Необхідна пристрій визначається в залежності від тяжкості патології.

Призначення ходунків:

· Для самостійного переміщення користувачів з обмеженими фізичними можливостями;
· Для підтримки вертикального стабільності;
· Для рівномірного розподілу тиску ваги тіла на нижні кінцівки і запобігання надмірного навантаження на окремі м'язи;
· Для посилення стійкості і поліпшення мобільності в результаті збільшення опорної площі.

Основні види ходунків

Ходунки класифікуються за кількома ознаками.
За кількістю і виду опор:
- 4-х опорні, коли пристрій спирається на чотири ніжки з накостильнікамі, які захищають покриття підлоги від подряпин, а також запобігають падінню пацієнта;
- Ролери, пристрої які встановлені на 4-ри або 3 колеса. Вони забезпечують швидке і вільне пересування;
- Комбіновані - пристрої, які в якості опори мають два колеса і дві ніжки. Наявність коліс полегшує пересування, а ніжки забезпечують міцне стійке положення.
За конструкційним особливостям:
- Жорсткі ходунки, у яких дві бічні стінки міцно закріплені і не рухаються. Ці ходунки переставляються повністю при кожному новому кроці;
- Крокуючі ходунки - це конструкція, бічні стінки якої переставляються по черзі. Така конструкція ефективна в періоді, коли пацієнт навчається ходьбі після травм і захворювань (наприклад, інсульт)
- Універсальні - ходунки, які можна використовувати в жорсткому і крокуючому режимі. Такі ходунки забезпечать весь реабілітаційний процес: в початковій стадії - стаціонарні, жорсткі ходунки, на другому етапі - крокуючі.
найкращі моделі
Де купити ходунки для інваліда, реабілітаційні ходунки або ходунки для полегшення і прискорення пересування, як правильно вибрати модель і розмір, як користуватися і доглядати за ходунками. Відповіді на ці питання будь-який користувач може отримати в магазинах мережі «Ваше здоров'я» або на сайті.
Щоб вибрати якісні ходунки, які забезпечать міцну підтримку і швидку реабілітацію, необхідно ознайомитися з різними моделями, рекомендованими в мережі магазинів «Ваше здоров'я» і вибрати найбільш підходящі.

1. Ходунки алюмінієві універсальні 12850 Dr.Life (Україна) - складне алюмінієве пристрій для опори під час пересування. Пристрій дозволяє перенести частину ваги на руки, полегшивши при цьому навантаження на кінцівки, хребет, тазову область. Призначені для людей з обмеженою функцією руху в результаті травм і операцій для полегшення пересування і прискорення реабілітаційного процесу. Ці ходунки можуть використовуватися в літньому віці, коли опори на тростину недостатньо, а на милиці переходити ще рано. Ходунки можна скласти при необхідності транспортування. Телескопічний механізм регулювання висоти дозволяє підлаштувати ходунки під зростання конкретного користувача. Є 5 рівнів висоти в діапазоні 81-91 см. Кожне положення фіксується за допомогою надійний кнопкових замків. Легка алюмінієва конструкція з діаметром труб 2,5 см і вагою всього 3 кг, витримує навантаження ваги до 135 кг. У місцях зіткнення рук з опорою ходунків виконані полімерні накладки, які запобігають ковзанню і забезпечують для користувача комфорт. Полімерні накостильнікі захищають алюмінієву конструкцію від пошкодження, а підлогу від подряпин. Крім того, конструкція не ковзає, що гарантує користувачеві повну безпеку. Нержавіючий алюмінієвий сплав витримує підвищену вологість і може піддаватися санітарній обробці дезінфікуючими розчинами. Габарити (Ш * Г) - 43-33 см.

2. Ходунки Х-3 Шанс / Норма-Трейд (Україна) - нескладне пристрій для полегшення руху інвалідів. Жорстка конструкція, яка переставляється при кожному кроці повністю. Пацієнт тримається за бічні частини і просувається вперед, після цього переставляє ходунки. Основні призначення - для пацієнтів з переломами нижніх кінцівок, тазових кісток, в реабілітаційному процесі після інсульту, при фізичної слабкості, яка пов'язана з віковими змінами. Ходунки збільшують площу опори і знижують тиск на нижні кінцівки, прискорюючи реабілітаційний процес. Закінчення ніжок прикриті наконечниками з гуми стійкої до стирання, на поручнях є накладки з ПВХ. Ходунки з алюмінію, який значно полегшує конструкцію. Для людини з ослабленою м'язовою системою не складає труднощів переставити всю конструкцію. Габарити (В * Ш) - 85-95 * 67 см. Вага користувача - до 120 кг.

3. Ходунки Nova B4092 AА , виробництва Тайвань - 2-х рівневі ходунки, які мають підлокітники в двох різних рівнях по висоті. Високі поручні для того, щоб клієнт спиратися на кисті та передпліччя при ходьбі, низькі - для полегшення вставання з положення сидячи. Сприяють підтримці рівноваги і зняття навантаження на ноги. При використанні ходунків знімається тиск і навантаження на стопи, кістки, суглоби, що сприяє швидкому процесу реабілітації. Ручки і підлокітники покриті полімерними накладками м'якими при дотику, на закінченнях ніжок накладки з м'якої гуми. Їх можна змінювати в міру зносу. Жорстка конструкція при кожному кроці переставляється повністю. Розміри (Ш * Г * В) - 65 * 44 * 79-96 см. Висота телескопічних ніжок регулюється в 8-ми рівнях. Ходунки складні, їх легко транспортувати. Максимальна можлива навантаження - до 130 кг. Вага ходунків - 2,5 кг.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Як доглядати за хворим після перелому шийки стегна?
Як доглядати за хворим після перелому шийки стегна?
Перелом шийки стегнової — це порушення цілісності кістки стегна в зоні шийки, яке небезпечно для пацієнтів будь-якого віку. Характеризується тривалим зрощенням, що супроводжується болючістю у всіх хворих, починаючи з 30 років.
10.03.2017
Детальніше
Як вибрати ходунки ?
Як вибрати ходунки ?
На жаль , життя не завжди повна лише приємних сюрпризів. Підчас , трапляються ситуації , коли людина внаслідок травми , операції або просто похилого віку не може пересуватися самостійно. У цьому випадку найбільш зручним пристосуванням стануть ходунки.
24.03.2014
Детальніше
Види ходунків для дорослих
Для чого потрібні ходунки ?
Для чого потрібні ходунки ?
Ходунки - засіб реабілітації інвалідів , дорослих , людей похилого віку .
29.03.2013
Детальніше
Розгорнути