Де купити компресійний трикотаж?

Дата публикации: 25.10.2016
Дата обновления: 02.04.2023
Содержание:
Найбільш безболісна, безпечна, не має побічних ефектів, альтернатива хірургічному та медикаментозному лікуванню венозних захворювань - компресійна терапія. Для цих цілей застосовують спеціально розроблений компресійний трикотаж, за призначенням ділиться на профілактичний, лікувальний, антіемболіческій (госпітальний). Всі типи виробів мають однаковий механізм впливу, заснований на строго розрахованому тиск, який чиниться на венозні стінки.  

Особливості компресійного трикотажу

В основі роботи даного типу виробів лежить тиск, розподіляється наступним чином: максимум на щиколотці - 100%, в області коліна зменшується до 75%, далі знижується і на середині стегна вже становить 50%, а під сідницями не більше 20%. Лікувальний, профілактичний, антіемболіческій трикотаж створює каркас для підтримки вен - не допускає розтягування. За рахунок цього збільшується швидкість відтоку крові і лімфи в нижніх кінцівках. Завдяки посиленню кровообігу поступово знижується венозний тиск, зменшується діаметр вен і навантаження на серцевий м'яз. Ризик тромбоутворення знижується. Мінімізуються больові відчуття, набряклі явища і втому в нижніх кінцівках.

Як виготовляють компресійний трикотаж

Для виготовлення каркаса (основи) вироби застосовують синтетичні волокна - штучний, еластичний каучук, званий еластаном. Він створює і тривалий час зберігає, на початковому рівні, певний ступінь стиснення і гіпоалергенність. Особлива пориста в'язка трикотажу, використання ниток з антибактеріальними і протигрибковими властивостями створюють безпеку і комфорт застосування. Унікальність таких виробів в тому, що, незважаючи на щільність, вони не перешкоджають збереженню водного і температурного балансу шкіри. Виробники використовують різні типи нейлонових, бавовняних волокон, а також лайкри і мікрофібри, виготовлення відбувається за безшовною технологією, що надає моделям зручність і естетичний зовнішній вигляд.  
 

Вироби компресійні для профілактики

 
Лікарі радять починати застосування профілактичного трикотажу з тиском до 18 мм рт. ст., якщо в кінці дня з'являється набряклість в ногах, вже почали проявлятися судинні зірочки і дискомфортні відчуття тяжкості. Завдяки носіння моделей для профілактики, поліпшується крово-, лімфообіг, в нижній області ніг не відбувається скупчення рідини – усувається причина набряків. Такий трикотаж можуть носити здорові люди зі спадковою схильністю до венозних хвороб. Їх призначають водіям-далекобійникам, вчителям, продавцям і всім, чия діяльність вимагає тривалого статичного положення тіла. Моделі для профілактики використовують при авіа перельотах і туристичних походах. Дані вироби можуть бути придбані самостійно, без рецепта.
 
Лікувальна компресія
 
Медичний трикотаж для лікування має 4 класу компресії, вибір якого залежить від роду захворювання і призначається лікарем-флебологом:
• I (до 23 мм рт. Ст.) – при болях в ногах, судинних сіточках, збільшених підшкірних венах;
• II (до 33 мм рт.ст.) – при середній стадії варикозу, тромбофлебіті;
• III (до 45 мм рт.ст.) – при важкій венозної недостатності, при порушенні трофіки.
• IV (понад 50 мм рт.ст.) – при порушеннях лімфовідтоку.
 
Протипоказання до застосування
 
Компресійна терапія, як і будь-яке лікування, має абсолютні протипоказання, тому вимагає попередньої консультації з лікарем. Категорично заборонено використовувати компресійний трикотаж , якщо є хвороби, що носять хронічний характер:
- Облітеруючий тромбангіїт;
- Атеросклероз;
- Аортоартериит;
- Ендартеріїт.
 
Відносні протипоказання, при яких застосування даних виробів можливе лише з дозволу лікаря (в залежності від захворювання):
- Відкрита ранова поверхню;
- Некроз;
- Екзема;
- Гострий тромбофлебіт;
- Серцево-легенева недостатність (при прояві порушення кровообігу навіть у спокійному стані);
- Застійний дерматит;
- Діабет з судинними ускладненнями;
- Патологічні зміни шкіри (запальні, трофічні) при наявності інфекційних забруднень.
 
Придбання в аптеках: переваги і недоліки
 
Навіть людям, які не стикаються із завданням покупки компресійних виробів, зрозуміло, що робити це слід лише в спеціалізованих торгових точках. Ви ж не станете купувати таблетки на стихійних ринках, а дані вироби також мають лікувальне призначення, а значить необхідно точно бути впевненим, що ви не отримаєте підробку. Одне з місць, де пропонують якісні сертифіковані товари – аптеки. Серед переваг придбання в них – немає необхідності далеко йти, оскільки аптеки є на кожному розі. Там ви зможете отримати кваліфіковану консультацію та допомогу в підборі розміру. Недоліки – невеликий вибір, відсутність знижкових-накопичувальних систем, а значить не варто розраховувати на низьку вартість компресійних виробів.
 
Пропозиції інтернет-магазинів
 
Замовлення через інтернет це дуже зручний спосіб, але не в тому випадку якщо ви купуєте дані вироби в перший раз. Якщо ви ще не знайомі з брендами, не бачили вироби на власні очі, може очікувати розчарування, адже картинка не завжди відповідає оригіналу. Переваги таких покупок – можливість не виходячи з дому, вибрати відповідну модель. Вартість в інтернет-магазинах буває нижче, ніж в аптеках, оскільки вони не платять за оренду площ, а значить, немає « накрутки ». Крім того, в них завжди достатньо великий вибір різних виробників, напевно знайдеться відповідний розмір. Мінус такого варіанту – ви не зможете побачити якість товару, його колір, структуру матеріалу. Крім того у виробників різні розмірні сітки і іноді без допомоги консультанта не обійтися.  
 
Купівля в спеціалізованих магазинах – в чому переваги?
 
На думку покупців варіант придбання у великій мережі спеціалізованих магазинів – найбільш оптимальний. У ньому об'єднані переваги інтернет-магазинів і аптек. До таких належать:
1. Широкий вибір компресійного трикотажу, різних брендів і цінової категорії;
2. Магазини розташовані в різних районах, тому не доведеться їхати на інший кінець міста;
3. Продавці-консультанти досконало знають товар, розкажуть про особливості кожної моделі, пояснять різницю, допоможуть в магазині зняти мірки і визначитися з вибором;
4. Розумна вартість, за рахунок прямого співробітництва з виробниками;
5. Дисконтні системи, акції та інші програми, які допомагають економити;
6. Замовлення через інтернет і швидка доставка, що дає перевагу тим, хто живе у віддалених точках країни і маленьких населених пунктах, де такі товари важко знайти в продажу;
7. Консультація по телефону колл-центру, де ви зможете задати будь-яке питання по потрібних вам товару.


Коментарі до статті
Розгорнути