Пульсометри проти спортивних браслетів

Дата публикации: 25.07.2016
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:
Пульсометри - незамінні супутники, як професійних спортсменів, так і прихильників здорового способу життя. Їх призначення – вимір пульсу, але в сучасних моделях на цьому функціональні можливості не обмежуються. Виглядають вони, як годинник, що відображають одночасно кілька даних. Відмінність полягає в конструкції і способі зчитування і передачі інформації.

Виробники пропонують моделі з наступними технічними особливостями:

- Спортивно-туристичні годинники з пальцевим сенсором;
- Годинник з окремим датчиком, що кріпиться під грудьми;
- Датчик в ременем, що кріпиться під грудьми для бездротової передачі інформації на телефон, планшет і інші пристрої;
- Спортивні браслети з електронно-оптичним сенсором.
 

Пульсометр з нагрудним ременем

 
Датчики вимірювання ЧСС з ременем – це моделі, що кріпляться максимально близько до серця. Апарат працює за наступним принципом: датчик збирає інформацію і далі передає в неручним годинник, де відображаються дані або через Bluetooth на смартфон, планшет, ПК. Далі вони обробляються за допомогою додатків. Обидва варіанти мають плюси. Годинники зручні тим, що постійно на зап'ясті і людина в будь-який момент бачить пульс. Телефон не настільки зручний для тренувань, оскільки він не завжди « під рукою ». Перевага в тому, що в ньому зберігаються результати, видно графік змін ЧСС та інші дані. Мінус приладів даної групи - необхідність носіння кардіопояса. Він може сковувати рухи, сповзати на пітному тілі або натирати. Але такі прилади точні, запам'ятовують дані тренування, встановлюють зони серцевих ритмів.  
 

Пульсометр-годинник з сенсором

 
У пульсометра з пальцевим сенсором ЧСС визначається дотиком до пластині на зовнішній стороні годин. Даний варіант підходить тим, кому час від часу потрібно контролювати пульс - сердечникам або спортсменам-початківцям, які стежать за показаннями в режимі реального часу. У роботі такі моделі не відрізняються високою точністю і результати іноді « збиваються », однак низька ціна приваблює покупців, яким потрібна знати пульс час від часу – оскільки в них немає функції постійного вимірювання. Точність пристроїв залежить від того, на скільки людина нерухома при вимірюванні.  
 
Фітнес-браслети
 
Спортивні браслети стали технічним проривом, оскільки об'єднують в собі точність нагрудних датчиків, зручність годин і постійні вимірювання ЧСС. Відмінність від інших видів пульсометрів в тому, що інформацію про серцевий ритм прилад отримує з датчика, розташованого з внутрішньої сторони браслета. Завдяки цьому, не потрібно носити нагрудний ремінь або прикладати палець до вартового сенсора. Зустрічаються моделі спортивних браслетів з дисплеєм і без. Їх основна функція – передача даних на мобільний пристрій, далі в спеціальних додатках здійснюється розрахунок даних – калорії, кроки та ін. В них передбачена можливість настройки 5 пульсових зон для тренувань з різною інтенсивністю, яка контролюється оптичним світлодіодним індикатором. Синхронізація можлива більш ніж з 200 пристроями. Є моніторинг сну, можна встановлювати денні мети багато інших корисних функцій.  
 
Пульсометр для бігу - як вибрати?
 
Людям, які займаються бігом, в пульсометра важливі такі функції:
• Темп, відстань, швидкість руху;
• Кількість спалених калорій;
• GPS;
• Історія тренувань - допомагає переносити дані на ПК;
• Розрахунок середнього пульсу за одне коло і кращий час на колі;
• Автоматичний (ручний) розрахунок тренувальних зон – в моделях простіше - 3 зони, в « просунутих » - 5;
• Звуковий сигнал при виході із зони (при зміні пульсу);
• Фітнес-тест, допоможе початківцям бігунам визначити зони тренування;
• Автоматична пауза – зручна на вулиці, коли необхідно зупинятися на світлофорі.
• Створення власних тренувань – дозволяє заздалегідь визначати відрізки (інтервали), коли необхідно уповільнити, прискорити темп.
• Зміна виду тренувань – потрібно, якщо, крім бігу, людина, наприклад, ще плаває, їздить на велосипеді або займається іншою активною діяльністю;
• Настроюється екран – користувач сам визначає, які свідчення відображаються на дисплеї.  
 
Пульсометр для бігу вибирається залежно від особливостей тренувань. Професіоналам слід купувати моделі з максимальною кількістю функцій. Початківцям підійдуть бюджетні моделі, головне щоб вони були точними і зручними в застосуванні.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Чим відрізняються пульсометри від пульсоксиметрів ?
Чим відрізняються пульсометри від пульсоксиметрів ?
У чому ж між ними різниця ? В цьому і спробуємо розібратися .
13.11.2014
Детальніше
Де купити пульсометр ?
Де купити пульсометр ?
Пульсометр - незамінний помічник для професійних спортсменів і любителів .
25.07.2016
Детальніше
Як користуватися пульсомірів ?
Як користуватися пульсомірів ?
Пульс - найважливіша характеристика для спортсмена , на підставі якої вибирається оптимальний режим тренувань , навантажень , контролюється стан організму і визначається тривалість перерв . З таким завданням успішно справляється пульсометр .
04.07.2016
Детальніше
Завжди під рукою: як вибрати розумний гаджет для здоров'я
Завжди під рукою: як вибрати розумний гаджет для здоров'я
Підвищуючи фізичні навантаження і щоденну активність, буде незайвим постійно стежити за своїми досягненнями і станом здоров'я.
01.09.2017
Детальніше
Розгорнути