Для чого потрібні лікувальні пластирі

Дата публикации: 17.12.2014
Дата обновления: 05.04.2023

У медичній практиці застосування різноманітних лікувальних пластирів називають трансдермальним способом доставки лікарських засобів. Принцип дії лікувального пластиру полягає в наступному: лікувальний склад завдано на тканинну основу з натуральним шаром, що клеїть . Вироби фіксуються на конкретній ділянці тіла, зокрема в больовий зоні, далі протягом декількох годин лікарські речовини надають свою благотворну дію . Звичайно, лікувальні пластирі , як і будь-які препарати , мають як переваги, так і недоліки. Надходження ліки через шкіру більш зручно, ефективно і постійно , на відміну від застосування ін'єкцій. Але з іншого боку , далеко не кожна речовина може бути використано як трансдермальне ліки. Сьогодні лікувальні пластирі широко застосовуються в общеоздоравлівающее та косметичної сфері.

Лікувальні властивості пластирів

Унікальність даного методу лікування полягає в тому , що такі пластирі впливають не тільки на ділянки , куди вони приклеєні . Цілющі речовини , проникаючи через шкіру , стимулюють місцевий кровообіг , а також підсилюють циркуляцію лімфи , знімають больові відчуття і впливають на загальний стан організму. При виготовленні лікувальних складів для пластирів застосовують новітні методики, біо- і нанотехнолгіі , використовують потенціал сучасних лабораторій, що припускає високий ступінь очищення речовин і забезпечує новий рівень доступності їх для організму. Всім відомо, що у кожного внутрішнього органу є на тілі свій « сприймає ділянку ». Таким чином, щоб отримати лікувальний ефект необхідно надати вплив на певну ділянку , зокрема це стосується стоп , де розташована велика кількість точок , відповідних певним органам .

У яких випадках можуть допомогти лікувальні пластирі

Широким попитом серед споживачів користуються антиоксидантні пластирі . Завдяки їм виводяться токсини і шлаки , прискорюється метаболізм , очищається кров і лімфа . Вони дозволяють зміцнити організм , підвищують імунітет і допомагають йому справлятися зі стресом.   Також існують лікувальні пластирі ортопедичні , які роблять благотворний вплив на колінні суглоби , що застосовуються при ревматизмі, хворобах суглобів і хребта.   Є лікувальні пластирі , що допомагають при варикозі , васкулите , серцево -судинних , шкірних і ниркових захворюваннях і т.д. Але навіть якщо ви не страждаєте якимось певним недугою, то знеболюючий пластир рекомендується мати в кожній домашній аптечці. Окрема група виробів – це косметичні пластирі, наприклад : для зменшення зморшок на обличчі і зоні декольте, пружності гуди , зволоження, пом'якшення шкіри , еластичності губ і т.д .

Чим хороші лікувальні пластирі

Даний вид виробів зручний у застосуванні і не доставляє дискомфортних відчуттів. Натуральні складові лікувальних пластирів не чинять ніякого негативного впливу на організм. Активні речовини природного походження легко засвоюються організмом і ефективно виробляють різнобічне лікувальну дію. На відміну від таблеток, лікувальні пластирі можуть діяти на кілька систем організму одночасно, а значить, відбувається комплексне оздоровлення ,   підвищується імунітет , а також активізуються відновні функції . Лікування пластирами – це не тільки боротьба із захворюванням, а й з причинами викликали його . Багато звичайних препарати здатні впоратися з хворобою , але її корінь залишається і через час проблема може дати про себе знати з новою силою. А завдяки лікувальним пластирів досягається глибокий оздоровчий ефект і усувається сама причина недуги. Прийнято вважати, що ліки повинні надходити в організм посредствам уколів, таблеток, крапельниць , сиропів і т.д. Але чи не краще доставити ті ж корисні речовини , більш простим способом – через шкіру.   Корисні елементи , екстракти лікарських рослин та інші речовини вбираються шкірою в природній необхідної дозуванні , потрапляють в потрібне місце і надають лікувальну дію на внутрішні органи. Деякі трансдермальні пластирі діють до 72 годин, тільки уявіть , скільки таблеток довелося б прийняти за ці 3 доби. Крім того, деякі таблетки викликають побічні дії , роблять негативний вплив на стан травної системи і садять печінку. Таким чином, можна сказати , що лікувальні пластирі мають масу переваг і позбавлені недоліків таблеткової медицини. Речовини вбираються в шкірні покриви природним чином , досягають місць ураження хвороби і протягом трьох діб плавно йде процес лікування - вдень і вночі, на відпочинку і під час роботи. Тому ефективність їх очевидна але , щоб не натрапити на підробку , купувати пластирі слід тільки в спеціалізованих магазинах , де кожен виріб підтверджено сертифікатом якості.



Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Лікувальні пластири - що це?
Лікувальні пластири - що це?
Недарма лікувальні пластирі називають «сухими крапельницями ».
28.11.2014
Детальніше
Розгорнути