Коли і як потрібно стежити за рівнем глюкози в крові ?

Дата публикации: 13.11.2011
Дата обновления: 06.04.2023

Цукровий діабет - це порушення обміну речовин, в основі якого лежить недостатнє вироблення інсуліну клітинами підшлункової залози. Через нестачу інсуліну в організмі людини починаються порушення вуглеводного, а потім і жирового обміну. Цукор перестає нормально засвоюватися і його рівень в крові зростає, виникає гіперглікемія (цукор у крові) і глюкозурія (цукор у сечі). Симптомами цього захворювання є: слабкість, підвищений апетит, але зниження маси тіла, спрага, часто сечовипускання, свербіж шкіри і т. д. На жаль, повністю вилікувати це захворювання не можливо. Хворим на цукровий діабет необхідно уважно ставитися до свого харчування, суворо дотримуватися призначену лікарем дієту і приймати необхідні лікарські препарати. 

Для того щоб стежити за рівнем цукру в крові, можна скористатися спеціальним пристроєм, який називається глюкометр. Глюкометр легко і швидко дозволяє дізнатися рівень глюкози в крові, що є важливою частиною контролю за своїм станом. Умовно глюкометри поділяються на три типи: перше покоління, друге покоління і третє покоління. Глюкометри першого покоління не зручні тим, що вимагають видалення крові з тест-смужки. Глюкометри другого покоління є найпоширенішими. Прилади третього покоління є новинкою і пропонують різні варіанти вимірювання рівня цукру.
Деякі прилади містять спеціальну голку, що знаходиться під шкірою пацієнта протягом необхідного часу і заміри цукру можуть відбуватися, наприклад через кожні 5 хвилин. Інші глюкометри забезпечені сенсор-датчиком, який імплантується під шкіру і також дозволяє заміряти рівень глюкози з необхідною частотою. Також існують «розмовляючі глюкометри» які допоможуть стежити за своїм здоров'ям людям, що мають слабкий зір або незрячим. Як правило, такі прилади забезпечуються зручними для таких людей тест-смужками. Результат дослідження в такому приладі відтворюється за допомогою голосового синтезатора.
Підійдіть уважно у виборі собі цього необхідно пристрою. Вид глюкометра може рекомендувати лікар. Ви можете вибрати певну модель на нашому сайті, а якщо є труднощі у виборі - телефонуйте, ми вас проконсультуємо.



Коментарі до статті
доброго дня,порекомендуйте ціна та якість
Доброго дня, Андрію. Можете розглянути варіанти глюкометрів у нас на сайті: /item_n13769.htm /> /item_n14835.htm /> /item_n1323.htm /> Дякуємо за звернення.


Вам також може бути цікаво

Як правильно вибрати аксесуари для глюкометра: порівняльний огляд брендів
Як правильно вибрати аксесуари для глюкометра: порівняльний огляд брендів
При неправильному підборі витратних матеріалів, прилад буде видавати неправильні показання або взагалі не буде працювати.
16.07.2018
Детальніше
Розгорнути