Обладнання для ванних кімнат

Дата публикации: 21.05.2014
Дата обновления: 01.04.2023
Для людей страждають порушеннями опорно рухового апарату , що мають обмежені можливості і просто для літніх людей існує широкий спектр пристосувань для ванної кімнати. До таких виробів відносяться спеціальні стільці , підйомник , сходинки , пластикові сидіння , що крутяться крісла і пр. Такі атрибути меблів застосовуються в домашніх умовах , а також госпіталях , будинках престарілих та багатьох інших медичних установах. Розглянемо найбільш затребувані моделі приладдя для ванни і поговоримо про їх основні переваги .
Стільці для ванни та душу
Конструкція виробу може бути зі спинкою і без неї , мати відкидні підлокітники , регульовані ручки і оснащуватися присосками для надійної фіксації. Стілець для ванни і душу також може мати дренажні отвори і регулюватися по висоті. При створенні даних виробів виробники керуються принципами антропометрії і ергономії . Це дозволяє проводити гігієнічні процедури в максимально комфортних умовах. Стільці можуть ставитися у ванну або душову кабіну , головне перед покупкою переконатися , що розмір і ширина сидіння підійде користувачеві.
Підйомник для ванни
Для людей з обмеженими руховими можливостями німецька компанія Invacare розробила спеціальне підйомний пристрій Aquatec Orca . Завдяки йому людина зможе приймати ванну без ризику падіння . Пристрій управляється натисненням на одну кнопку. Рама підйомника міцна - може витримати вагу до 135 кг , а опорна плита гарантує максимальну стійкість . Особливу зручність користувачеві забезпечує висока спинка з підголовником , яку можна нахиляти під кутом до 40 °. Потужний і безшумний привід , не вимагає технічного обслуговування.
Сходинки для ванни
Для людей , які не можуть , внаслідок слабкого здоров'я , самостійно влізти в ванну існують спеціальні сходинки. Такі конструкції можуть бути одно - і двоступеневі . Для підтримки рівноваги також є моделі з поручнем . Сходинки для ванни виготовляють з міцної сталі і , щоб уникнути іржі , їх покривають порошковою фарбою.
Сидіння для ванни та душу
Дані вироби виконують з міцних нековзних матеріалів , які забезпечують безпеку під час прийняття водних процедур. Сидіння для ванни може мати поручні зручної ергономічної форми і спинку. Гігієнічний пластик нетоксичний , його легко можна очистити від будь-яких забруднень . Конструкція встановлюється на бортики ванни або кріпиться до стіни. Також є варіант складного сидіння на опорах , який встановлюється на дно ванни. Особливий інтерес представляє крісло для ванни « Swing » (OSD , Італія ) обертається на 360 ° і фіксується кожні 90 °. Це дає можливість зручно пересаджувати людини.
Ви завжди зможете купити приналежності для ванни в спеціалізованих магазинах , де консультанти зможуть розповісти про особливості кожної моделі допоможуть підібрати найбільш відповідний варіант.


Коментарі до статті
Як замовити цей поручень? І як
Доброго дня, Світлано. Підкажіть будь ласка який саме товар Вас цікавить?
Розгорнути