Як вибрати Аплікатор Ляпко і як ним правильно користуватись?

Дата публикации: 15.11.2023
Содержание:

Цілюща дія аплікатора Ляпко на весь організм визнана сучасною медициною. Просте пристосування у вигляді масажера з голчастою поверхнею здатне покращити здоров'я, зцілити від багатьох хронічних захворювань, позбавити болю. Секрет, як і сам аплікатор, дуже простий: голки впливають на акупунктурні точки та нервові закінчення; м'яко подразнюють шкірний покрив, тим самим стимулюють приплив крові до проблемної зони. Металеві голки аплікатора, стикаючись з тілом, запускають процес електрофорезу. Так, на молекулярному рівні у всьому тілі людини запускається природний процес самозцілення та стимуляції захисних функцій організму.

  

  

Огляд основних типів аплікаторів Ляпко

  

Масажери Ляпко бувають різних типів. Унікальність цього методу лікування в тому, що практично будь-яка ділянка тіла людина самостійно може промасувати. Це може бути активний самомасаж за допомогою насадок, що прокручуються. Або пасивний масаж, коли для проведення лікувальної процедури достатньо лягти, сісти на аплікатор Ляпко або закріпити голчасту поверхню на тілі.

  • Масажний килимок Ляпко. Прогумована м'яка поверхня з металевими голками, розташованими у визначеному порядку. Масажний килимок буває різних розмірів. Лежачи на великій масажній поверхні, можна зняти хворобливі відчуття в спині. Якщо встановити стопи на малий килимок-аплікатор, організм отримує сенсорний вплив на акупунктурні точки, які є проекцією внутрішніх органів та систем тіла людини. Масажний килимок Ляпко знімає болі при радикуліті, невралгії, артрозі та остеохондрозі. Він пасивно впливає на грудну клітину, тим самим покращує роботу органів дихання, зупиняє запальні процеси. М'який самомасаж в області попереку благотворно впливає на роботу нирок і всієї сечостатевої системи.
  • Валік-аплікатор Ляпко . Гумовий валик, що обертається, з голчастою поверхнею оснащений зручною ручкою. Завдяки цьому його використовують для механічного впливу на багато ділянок тіла, куди людина може дотягнутися самостійно: область шиї, ноги, спина, сідниці, грудна клітка, зона очеревини. Також аплікатор Ляпко у вигляді валика широко використовується професійними масажистами при лікуванні таких захворювань як варикоз, остеохондроз шийно-грудного відділу хребта, ожиріння різного ступеня. У косметології масажер-валик застосовується для покращення стану шкіри.
  • Аплікатор Ляпко «Ромашка». Голковий килимок у вигляді великої квітки з пелюстками можна накладати на область попереку, сідниць, верхній відділ спини та шию, на грудну клітку або зону живота. «Ромашка» ефективна при лікуванні запальних процесів органів дихання, використовується при терапії шлунково-кишкового тракту, знімає біль у будь-якому з відділів спини, позбавляє мігрені.
  • Масажний пояс чи стрічки Ляпко . Універсальний масажер з великою площею на різні ділянки тіла. Механічне вплив може бути пасивним під час відпочинку або ж активним під час руху людини. Пояс або стрічки легко закріпити на суглобах, руках або ногах, у ділянці шиї, на будь-якій проблемній ділянці тулуба, у тому числі спини чи живота.
  • Масажні устілки Ляпко . Еластичний голчастий аплікатор у вигляді устілок впливає на біологічні акупунктурні точки, розташовані на стопах. Так запускається природний процес лікування у більшості систем та органах тіла людини. Далеко не повний список того, що аплікатор лікує ляпко у вигляді устілок: розладів нервової системи, проблеми з суглобами, захворювання органів сечостатевої системи, порушення роботи серця і кровоносних судин.

       

Вибір масажера-аплікатора Ляпко залежить від зони, яка потребує лікувального масажу. Чим більша ділянка тіла, тим більшого розміру має бути аплікатор Ляпко. Наприклад:

Великий голчастий килимок використовується для зняття напруги та болю в спині. З його допомогою можна стимулювати та покращувати роботу всіх внутрішніх органів та систем тіла людини.

Масажні валики рекомендуються для підвищення життєвої енергії та загального тонусу, збільшення працездатності людини як фізичної, так і розумової.

Голчасті м'ячі Ляпко створюють розслаблюючий ефект. Вони корисні для сенсорного впливу на затиснуті зони в тілі: комірна зона, поперек. Також за їх допомогою можна проводити пальчикову гімнастику чи масаж стоп.

  

  

Значення правильного вибору аплікатора Ляпко

     

Майже з усього асортименту аплікаторів Ляпко можна вибрати масажер для розслаблення, знеболювання, тонізування або міостимуляції.

Також при виборі враховується чутливість тіла. Так як в перші секунди масажер викликає відчуття поколювання, важливо врахувати больовий поріг та щільність шкіри. Для людей з надмірною масою тіла підійде аплікатор Ляпко з великою відстанню між голками. Для тонкої чутливої шкіри краще вибирати аплікатори з дрібним масажним полем. Це впливає на здатність людини розслабитися під час сеансу та провести його належний час 5-15 хвилин.

  

  

Чинники, що впливають на вибір

  

Вибір аплікатора Ляпко залежить від ділянки тіла, яка потребує лікувального масажу.

При покупці масажера-аплікатора Ляпко враховується: масаж буде проходити пасивно (лежачи, сидячи) або це буде активний механічний вплив за допомогою ролика, що обертається, або стрічок, які зафіксовані на тілі і надають лікувальний ефект під час руху. Лікувальну процедуру може проводити сама людина або за допомогою інших осіб, медика, професійно масажиста чи косметолога.

При виборі аплікатора Ляпко враховується статура людини, її схильність до повноти чи худорлявий тип. Чим більша відстань між голками, тим відчутніша їхня дія на тіло. У перші секунди сеансу може бути легке болісне відчуття, яке пізніше стає звичним і минає. Тому людям із щільною статурою підійде аплікатор Ляпко зі збільшеним кроком між голками 6,8 та найбільшою площею. Худі люди, з тонкою шкірою комфортніше себе почуватимуть з аплікатором з густо поставленими голками. Їх вплив на тіло проходить у щадному режимі, тому час сеансу має бути тривалішим.

  • Для спини. Масажний килимок великого розміру (46х25см) підходить для людей зі зростом вище 170см і щільною статурою. Для людей середнього зросту та статури рекомендується використовувати два подвійні килимки (46х10см) або аплікатор Ляпко малий 24х14см.
  • Для суглобів. При болях у коліні, плечовому суглобі рекомендується використовувати аплікатор Ляпко «Ромашка». Його ж можна накладати на голову, спину при ниючих болях.
  • Для шиї. Рекомендується аплікатор у вигляді пелюсток або модель «Супутник». Для охоплення всієї зони шиї ефективніше використовувати відразу два аплікатори Супутник.
  • Для обличчя. Спеціальний «Лицевий валик» використовується в косметологічних процедурах, а також для масажу особливо чутливих ділянок тіла та масажів дітей.
  • Для всього тіла. Великий валик має універсальний вплив. Він застосовується практично для всіх ділянок тіла: плечі, грудна клітка, спина, зона сідниць та ноги, руки.

  

  

Як вибрати Аплікатор Ляпко для шиї

  

Для області шиї підходить м'який, щадний масаж, який створює ефект рефлексотерапії та електрофорезу. Так як ця зона дуже чутлива, підійде масажер із малим кроком голок. Масажер аплікатор Ляпко у вигляді ролика, ромашки або маленький масажний килимок Супутник рекомендується використовувати при таких проблемах з шийним відділом хребта: остеохондроз, артроз, порушення кровообігу, захворювання щитовидної залози, вірусне або інфекційне ураження носоглотки, м'язовий спазм.

  

Як використовувати Аплікатор Ляпко для шиї

Аплікатор Ляпко для шиї можна використовувати для самостійного масажу. Він замінює такі фізіопроцедури, як акупунктура і електрофорез. Для цього необхідно розташувати масажний килимок Ляпко на м'який валик і лягти на нього, розташувавши все тіло горизонтально на спині. При головних болях може допомогти малий валик . У разі запальних процесів та болю в горлі на передню область шиї рекомендується накладати аплікатор Ромашка або пояс Ляпко .

Сеанс масажу рекомендується проводити за годину до сну. Час процедури – не більше 25 хвилин. Курс для зняття больового синдрому у шийному відділі хребта триває до двох тижнів.

  

  

Як вибрати Аплікатор Ляпко для тіла

  

Для великих ділянок тіла (спина, стегна, сідниці, грудна клітка) рекомендується аплікатор Ляпко у вигляді великого килимка . Його розміру (24х46см) цілком буде достатньо, щоб людина будь-якого зростання могла комфортно розміститися для пасивного масажу, що знімає біль та м'язові затискачі.

У випадку, коли тіло потребує тонусу і енергетичного масажу краще вибрати аплікатор Ляпко у вигляді валика , що обертається. З його допомогою самостійно можна ефективно масажувати більшість зон рук, спини та ніг.

  

Як використовувати Аплікатор Ляпко для тіла

Основні рекомендації як правильно використовувати аплікатор ляпко вдома:

  • При укладанні на килимок аплікатор Ляпко важливо рівномірно розподілити навантаження по всій поверхні. Для цього за допомогою скрученого рушника або м'яких валиків моделюються вигини в зоні попереку та шиї. Так само валик можна покласти під коліна.
  • Масажний килимок повинен повністю захоплювати проблемну зону та область тіла поблизу.
  • Людина сама визначає скільки лежати на аплікаторі Ляпко за відчуттями. Не повинно бути гострого болю та подразнення шкіри. Сеанс рекомендується проводити не менше 5 хвилин до 25 хвилин.

  

  

Як вибрати Аплікатор Ляпко для ніг

  

Масажні устілки Ляпко використовуються для масажу стоп. М'ячик рекомендується для активного масажу біологічно активних точок на підошві. За допомогою валика Ляпко легко самостійно робити антицелюлітний масаж на стегнах. При проблемах із суглобами та варикозом рекомендується кріпити на ногах масажні стрічки.

  

Як використовувати Аплікатор Ляпко для ніг

Масаж ступнів проводиться на босу ногу. Ступінь тиску на масажну поверхню можна міняти, регулювати натисканням ноги. Масажний м'ячик також використовується босоніж. Його можна перекочувати по всій поверхні підошви, захоплюючи пальцями та доходячи до області п'яти.

Для масажу литок та стегон краще зняти госпітальний трикотаж. При проблемах із кровоносними судинами масаж ніг проводиться сидячи на ліжку.

  

  

Підготовка перед застосуванням

  

До масажу рекомендується прийняти душ. Сеанс не проводиться на повний шлунок. За 15-20 хвилин до масажу можна пити воду чи чай.

Бажано, щоб на тілі був бавовняний просторий одяг. Сама проблемна зона на тілі має бути оголена. Сеанс проводиться у розслабленому стані. Після нього не можна різко вставити та активно рухатися найближчі 10 хвилин. Ідеально, коли після глибокого розслаблення людина плавно переходить до сна.

  

  

Як часто і як довго слід використовувати аплікатор

  

Часте питання: скільки разів на день можна використовувати аплікатор ляпко? Для позбавлення від болю та закріплення оздоровлюючого ефекту достатньо робити масаж 1 раз на день. Курс масажів має бути не менше 14 днів. Час сеансу від 5 до 15 хвилин. Тонізуючий масаж краще виконувати в ранкові та денні години. Масаж для розслаблення та зняття болю ефективний перед сном, оскільки може спричинити глибокий сон.

Повторний курс масажу рекомендується проводити за 3-4 тижні.

  

  

Як оцінювати свої відчуття при використанні аплікатора

  

Перші хвилини сеансу шкіра може відчувати легке болісне поколювання, до якого тіло швидко звикає. Вже до середини процедури, за умови розслаблення, неприємні відчуття сходять нанівець. Ознакою того, що аплікатор Ляпко використовується правильно і приносить здоров'ю користь є приплив крові до зони, що масажується, відчуття тепла. Повне чи часткове звільнення від болю відчутно через короткий проміжок часу після сеансу.

  

  

Основні запобіжні заходи при використанні аплікатора

  

Протипоказання до використання аплікатора Ляпко:

  • Шкірні захворювання.
  • Погана згортання крові.
  • Злоякісні, доброякісні пухлини.
  • Вагітність на останньому триместрі.
  • Ушкодження шкірних покривів – опіки, порізи, запальні процеси.
  • Гострі інфекційні захворювання.

   

При використанні аплікатора Ляпко варто врахувати, що стабільний результат покращення здоров'я з'являється лише за регулярних сеансів. Поодинокий масаж може лише на якийсь час зняти біль або розслабити мускулатуру.

  

  

Моніторинг змін в організмі та їх аналіз

  

Через 2-3 тижні регулярного використання аплікатора Ляпко помітні зміни:  

  • Поліпшується сон.
  • Зміцнюється імунітет.
  • Проходить гіподинамія.
  • Знижуються болючі відчуття при хронічних захворюваннях суглобів.
  • Тіло стає рухливішим, наповненим енергією.
  • Шкіра набуває тонусу і здорового тону, менше проявляється целюліт.

  

Ознаками того, що аплікатор Ляпко використовується неправильно, є ушкодження шкірних покривів (синці, подряпини, посилення висипу або подразнення); м'язова крепатура та зниження рухливості суглобів; посилення головного болю; збільшення загальної нервозності та дратівливість. При негативних симптомах необхідно звернутися до лікаря, зробити перерву у сеансах 3-4 тижні.

  

  

Висновок

  

Правильне використання аплікатора Ляпко замінить собою вживання безлічі лікарських препаратів та дорогих медичних маніпуляцій. Достатньо регулярно проводити сеанси самостійного масажу, щоб позбавитися таких проблем зі здоров'ям, як захворювання серцево-судинної системи, ендокринні порушення, захворювання органів дихання шлунково-кишкового тракту.



Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Показання та протипоказання Ляпко
Показання та протипоказання Ляпко
Дана стаття допоможе Вам розібратися , в яких випадках можна застосовувати аплікатор Ляпко .
26.03.2013
Детальніше
Що таке аплікатор Ляпко ?
Що таке аплікатор Ляпко ?
У мережі магазинів « Ваше здоров'я» , Ви можете знайти потрібний для Вас вид аплікатора Ляпко .
26.03.2013
Детальніше
Інструкція по застосуванню аплікаторів Ляпко
Інструкція по застосуванню аплікаторів Ляпко
Найбільш оптимальний спосіб зняти втому , усунути біль , зарядитися енергією на весь день - це використовувати аплікатор Ляпко . Ці вироби діляться на валики і плоскі пластини з голками . Щоб досягти максимального сталого ефекту , слід застосовувати різні вироби в кожному конкретному випадку.
19.03.2014
Детальніше
Види масажу
Види масажу
У світі існує дуже багато видів масажу .
30.03.2012
Детальніше
Розгорнути