Якщо болить голова через подушку

Дата публикации: 16.04.2019
Дата обновления: 01.04.2023
Содержание:
Сон - час, коли людина може відпочити від усіх подій і фізичних навантажень, що трапилися з нею за день. Вкрай важливо, щоб сон був якісним і глибоким, оскільки в такому випадку досягається бажаний ефект. Але що робити, якщо вранці ви не відчуваєте бадьорості? Причиною цього може бути неправильно підібрана подушка. До яких заходів вдаватися, якщо болить голова через подушку?
Ясна річ, що головний біль і втому погано впливають на працездатність і самопочуття людини. Тому терпіти таке неможливо. Якщо причина вашого головного болю криється в подушці, то варто негайно її замінити.
Ця стаття розповість про такі чинники здорового сну як:

Складний вибір подушки

Головне завдання подушки для сну - підтримка шийних хребців в правильному положенні, щоб кістково-м'язовий каркас спини міг розслабитися і відпочити. Чому від подушки болить голова? Неправильна форма і розмір подушки порушують кровопостачання головного мозку.
Придбати нову подушку не важко, адже безліч магазинів і салонів ортопедичної продукції пропонують широкий вибір таких виробів. До процедури підбору потрібно підходити дуже педантично. Яким правилам потрібно слідувати, щоб на вашому ліжку була найкраща подушка при головному болю?
Ортопедична подушка RELAX GEL Neolux (Україна)

Наповнювачі

Важливим пунктом під час вибору подушки є наповнювач виробу. Сучасні подушки виготовляють з різними наповнювачами природного і синтетичного походження. Якщо у вас спостерігається алергія на пух, перо і шерсть, то варто віддати перевагу виробам з латексу, меморіксу, волокна шовку, бамбука.
Якщо ви хочете купити ортопедичну подушку з пухом або пером, то потрібно пам'ятати, що дані вироби потрібно щодня провітрювати протягом півгодини на свіжому повітрі і раз на півроку здавати в хімчистку.

Форма

Найчастіше, форма подушок прямокутна, але останнім часом ринок ортопедичних подушок розбавили моделі у вигляді валиків під голову, поперек, ноги. Для любителів спати на боці існує спеціальна форма подушки, що дозволяє плечу перебувати нижче рівня самої подушки.
Висота
В основному найкраща ортопедична подушка від головного болю має висоту від 6 до 16 см. Щоб підібрати подушку за даним параметром, варто виміряти ширину вашого плеча. Цей показник і дасть точну відповідь на питання, якої висоти подушку варто придбати, щоб не боліла голова та шия. Правильно підібрана подушка подарує вам здоровий і міцний сон.
 


Коментарі до статті
Добрий вечір! Дві ночі поспала на подушці Тяньші "Здоровий сон" і почала боліти голова в області двох сторін потилиці. На звичайній подушці цього прояву немає. В чому може бути проблема?
Добридень. Як і при використанні будь-якого ортопедичного товару спочатку вшановується дискомфорт або навіть несильний біль, це нормально так як тіло підлаштовується під нове незвичне але правильне положення. Дякую за звернення.


Вам також може бути цікаво

Як вибрати ортопедичну подушку?
Як вибрати ортопедичну подушку?
Яку саме подушку вибрати - ортопедичну або звичайну , вирішувати , звичайно , вам, але думаю , що в разі проблем зі здоров'ям краще не експериментувати .
03.07.2012
Детальніше
Що таке і для чого потрібна подушка з ефектом пам'яті
Що таке і для чого потрібна подушка з ефектом пам'яті
Анатомічні подушки набули неабиякої популярності завдяки своїм ортопедичним властивостям, що допомагають зберегти хребет і шию здоровими. Останнім часом вироби з ефектом пам'яті стали одними з найбільш затребуваних.
14.12.2018
Детальніше
Про користь ортопедичних подушок
Про користь ортопедичних подушок
Ортопедичні подушки для сну та відпочинку - атрибут незамінний .
04.07.2012
Детальніше
Огляд подушок Дормісан
Огляд подушок Дормісан
Ортопедична подушка повинна вибиратися суто індивідуально , а не купуватися однакові вироби для всіх членів сім'ї.
27.01.2015
Детальніше
Розгорнути