Що таке і для чого потрібна подушка з ефектом пам'яті

Дата публикации: 14.12.2018
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:

Для спокійного безперервного сну і повноцінного відпочинку хребет людини повинен знаходитися в правильному анатомічному і фізіологічному положенні, яке може забезпечити тільки подушка з ортопедичними властивостями і ефектом пам'яті.

Щоб не помилитися у виборі, треба відповісти на наступні питання:

 

Принцип роботи подушки

Для того щоб зрозуміти що таке подушка з ефектом пам'яті, і для чого вона потрібна, треба розібратися, в чому полягає її особливість.

Така подушка приймає форму тіла лежачого людини, в точності повторюючи всі вигини плечової лінії і шиї. Вона здатна зберігати і швидко приймати форми свого власника при подальшому використанні. Для чого в подушках ефект пам'яті стає зрозуміло, коли дізнаєшся, що завдяки своїм унікальним властивостям, вона немов огортає тіло сплячого, забезпечуючи йому підвищений комфорт. Кровоносні судини, що забезпечують киснем мозкові тканини, не передавлюються, не виникає кисневого голодування і, пов'язаних з цим головних болів.

 

Чим забезпечується ефект пам'яті

Щоб розібратися, що таке ефект пам'яті у ортопедичних подушок, треба знати які матеріали використовуються при її виготовленні.

Найякісніший наповнювач - піна з ефектом пам'яті (Memory Foam), пористий матеріал, добре пропускає повітря, з антибактеріальними і антиалергічними якостями.

Високоеластична піна повертається до свого початкового стану після зняття тиску. Завдяки цьому, ортопедична подушка зберігає первісну форму і не деформується.

 

Як вибрати

Для кожної людини подушка підбирається індивідуально, виходячи з фізичних параметрів майбутнього користувача, щоб відпочинок був максимально комфортним і приносив користь. Як правильно вибрати ортопедичну подушку з ефектом пам'яті може пояснити фахівець ортосалона. Основні критерії вибору наступні:

  • Ширина плечей, по якій визначається висота валика подушки;
  • Щільність і пружність;
  • Форма подушки, яка дозволить прийняти сплячому найкомфортнішу для нього позу.
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Як вибрати ортопедичну подушку?
Як вибрати ортопедичну подушку?
Яку саме подушку вибрати - ортопедичну або звичайну , вирішувати , звичайно , вам, але думаю , що в разі проблем зі здоров'ям краще не експериментувати .
03.07.2012
Детальніше
Про користь ортопедичних подушок
Про користь ортопедичних подушок
Ортопедичні подушки для сну та відпочинку - атрибут незамінний .
04.07.2012
Детальніше
Якщо болить голова через подушку
Якщо болить голова через подушку
Головний біль вранці нерідко є наслідком неправильного положення голови і шийного відділу під час сну. Розбитий стан після пробудження накладає відбиток на весь день.
16.04.2019
Детальніше
Огляд подушок Дормісан
Огляд подушок Дормісан
Ортопедична подушка повинна вибиратися суто індивідуально , а не купуватися однакові вироби для всіх членів сім'ї.
27.01.2015
Детальніше
Розгорнути