Рейтинг коректорів постави - Який корсет для вирівнювання спини краще вибрати

Дата публикации: 10.04.2024
Содержание:

Рівна спина – це не лише естетично та красиво у будь-якому віці. Правильна постава - важливий показник здоров'я людини, молодості його тіла, працездатності та наповненості життєвою енергією.

Людям, чий спосіб життя більше пов'язаний із сидінням за столом, комп'ютером або в автомобілі, складно протягом дня утримувати спину рівно. Як наслідок: викривлений хребет стає причиною багатьох питань зі здоров'ям.

Проблема сутулості вирішується застосуванням одночасно кілька методів: щоденне фізичне навантаження у вигляді гімнастики, плавання чи хоча б активної ходьби. І як доповнення – використання коректора постави.

Коректор постави (реклінатор) – ортопедичний виріб, який м'яко вибудовує хребет в анатомічно правильне положення, допомагає звести плечі до спини та розгорнути грудну клітку. Бандаж заважає людині сутулитися. Поступово м'язи спини та хребет звикають до правильного положення, привчаються самостійно працювати над утриманням правильної постави. Також корсет для постави допомагає уникнути процесів деформації хребта, на ранній стадії виправляє викривлення в шийному, грудному або поперековому відділі хребетного стовпа.

  

Критерії оцінки коректорів постави:

  

На думку медиків, найкращі коректори постави повинні одночасно відповідати відразу декільком вимогам:

  • Ефективність у підтримці правильної постави . Реклінатор повинен вибудовувати зв'язково-м'язовий апарат спини таким чином, коли в хребті зберігаються природні вигини в попереку, грудному відділі та шия утримує голову рівно. При цьому лопатки зведені до центру, плечі опущені, ребра не стиснуті і дозволяють вільно дихати «на повні груди».
  • Зручність використання та комфорт при носінні . Коректор постави використовується щодня і кілька годин. Тому важливо, щоб людина без допомоги фахівця могла її правильно надіти. Корсет для постави не повинен сковувати рухи тіла, натирати шкіру або викликати зайве потовиділення.
  • Якість матеріалів та міцність виробу . Реклінатори виробляють з бавовняного або синтетичного волокна. У конструкції бувають пластикові або металеві ребра жорсткості, застібки та фіксатори. Важливо, щоб матеріал не викликав алергічні реакції, був легким, але при цьому з високим ступенем зносостійкості, оскільки коректор постави витримує великі навантаження зношування.
  • Відповідність індивідуальним потребам та розмірам . При підборі корсету для постави враховується статура людини та стан її здоров'я, наявність проблем зі спиною. Коректор постави не буває універсальним. Він вибирається за розміром та коригується за обсягом тулуба за допомогою ременів-застібок. Корсет для постави «сидітиме» ідеально і виконуватиме свої функції, якщо в ньому є еластичні елементи.

Ціна реклінатора залежить від складності моделі та матеріалів. Бюджетніший варіант – коректор постави з натурального матеріалу (бавовна, льон) полегшеної конструкції без ребер жорсткості.

 

 

 

 

Види коректорів постави:

  

  • Коректори постави з ребрами жорсткості . Корсети оснащені системою пластин та шарнірів, яка вибудовує та утримує хребетний стовп в анатомічно правильному положенні та попереджає сутулість. Жорстка фіксація хребта сприяє зняттю навантаження з м'язів та хребців. Коректор постави з ребрами жорсткості використовується при наявній деформації хребта, а також у період відновлення після різних травм і операцій.
  • Пояси для виправлення постави . Мають середню жорсткість, виготовляються з більш легких і еластичних тканин. Конструкція пояса для виправлення постави розроблена таким чином, що дозволяє людині активно рухатися, але при цьому заважає сутулитися. Дані моделі найчастіше призначаються для профілактики або на ранній стадії деформації хребта.
  • Коректори постави при сутулості . Реклінатори з щільних матеріалів можуть утримувати спину по всій довжині хребта або мати певну дію на грудний або поперековий відділ. Бувають середньої та жорсткої фіксації. Коректор постави при сутулості здатний позбавити болю в спині за рахунок зняття тиску на хребці та ефекту розслаблення прилеглих м'язів. Корсет для постави середньої твердості використовується для профілактики. Модель з ребрами жорсткості призначається під час лікування.
  • Ключові ортези . Впливають на верхній та грудний відділ хребта. Система ременів розправляє сутулі плечі, вирівнює зайвий прогин у грудній клітці. Коректор постави ефективно розвантажує шийний та грудний відділи хребта, нормалізує тонус м'язів, знімає відчуття втоми та болю при великих навантаженнях.

  

Кращі фірми виробники коректорів постави

    

Remed (Україна)

Вітчизняний виробник лідирує завдяки найнижчим цінам на ортопедичну продукцію та високій якості на рівні європейських брендів. Компанія базується на п'яти основних критеріях: - Висока функціональність товарів для здоров'я; сучасний стильний дизайн ортопедичних виробів; комфорт та зручність у використанні; виключно безпечні та якісні матеріали; бездоганна якість виробництва. Ортопедичні кращі коректори постави ТМ Remed відрізняються своєю зручністю в щоденному носінні - легко підлаштовуються під фігуру, виконані з тканин, що дихають.

Реабілітімед (Україна)

Компанія спеціалізується на виробництві сертифікованої ортопедичної продукції, що відповідає світовим стандартам якості. Унікальність українського виробництва в тому, що розроблено та випускається лінійка товарів для дітей, підлітків та дорослих. Практично можна купити коректор постави ТМ Реабілітімед дитині у віці двох років та підібрати модель зручного реклінатора для спини похилого віку. Особливою популярністю користуються ортопедичний коректор на ключиці, який не видно під одежною.

Orliman (Іспанія)

Європейський лідер із виробництва ортопедичної продукції. Історія компанії почалася в середині ХХ століття як сімейний бізнес. Зараз немає на Землі місця, де не користувалися б товарами для здоров'я від ТМ Orliman. Унікальність іспанського виробництва полягає в тому, що перш ніж вийти на масове виробництво, кожна модель розробляється з урахуванням біометрії захворювання. У розробці ортопедичної продукції беруть участь європейські вчені. Саме тому коректор постави ТМ Orliman відповідає стандарту OEKO – TEX®.

Торос-Груп (Україна)

Один із найкращих виробників товарів для реабілітації, медичного трикотажу та техніки. Продукція продається у понад тридцяти магазинах в Україні, а також у великих містах Європи та США. Продукція компанії ТМ Торос-Груп відрізняється конкурентною ціною та високою якістю ортопедичних виробів. У виробництві Компанія віддається перевагу натуральним тканинам та сучасним технологіям. Унікальність товарів для здоров'я Торос-Груп привабливий зовнішній вигляд та максимальний комфорт при використанні.

Aurafix (Туреччина)

Наймолодша компанія (рік заснування 2002), але вже визнана лідером у виробництві товарів для реабілітації, здоров'я та краси. Виробництво ТМ Aurafix розташоване у Стамбулі та відрізняється від своїх конкурентів екологічним підходом на кожному етапі розробки, випуску та продажу ортопедичної продукції. Це завжди високоякісні матеріали, новітні технології, витончений та комфортний дизайн продукції. Наразі товари для здоров'я ТМ Aurafix продаються у тридцяти країнах світу.

ТОП-10 найкращих коректорів постави

  

Корсет (реклінатор) жорсткої фіксації R2301 Remed .

Універсальний корсет (підходить для чоловіків та жінок) подовженої форми, завдяки чому підтримка та корекція хребта відбувається по всіх відділах.

  • Виконаний з якісного гіпоалергенного матеріалу.
  • Оснащений системою ременів та застібок для ідеальної посадки по фігурі.
  • Знімні ребра жорсткості дозволяють регулювати ступінь фіксації спини.
  • Широка розмірна сітка – виріб можна підібрати на людину з будь-яким зростом та вагою.

Коректор постави ортопедичний "ОРТОТЕСТ". Модель ОТ-1В (дитячий) (Україна) .

Модель розроблена з урахуванням дитячої фізіології. Дитячий корсет для постави одночасно розводить плечі та підтримує поперек та м'яко облягає зону живота.

  • Виготовлений із дихаючого матеріалу.
  • Є еластичні вставки для оптимального облягання торсу.
  • Має два моделювані ребра жорсткості.
  • Зручний у повсякденному використанні.
  • Не помітний під одягом.

Бандаж на ключицю IC-30 Orliman, (Іспанія) .

Ортопедичний коректор постави виконаний за принципом "Кільця Дельбе": перехрещені ремені максимально розводять плечі.

  • Модель оснащена акроміонною підкладкою, що дозволяє носити коректор постави без бавовни.
  • Ергономічна конструкція.
  • Просте регулювання натягу ременів.
  • Може використовуватись як засіб реабілітації або для профілактики сколіозу.

Еластичний реклінатор грудного відділу хребта ET-210 Orliman, (Іспанія) .

Виконаний з унікального стрейчевого матеріалу у вигляді стрічок зі смужками. Завдяки цьому м'яко, але ефективно розводить плечі до центру спини та вирівнює грудний відділ.

  • Може використовуватись у спеку.
  • Завдяки еластичності матеріалу ідеально повторює контури тіла.
  • Сертифікована продукція іспанського виробника, який очолює рейтинг коректорів постави.

Коректор постави дитячий ортопедичний посилений ВІД-1В-У Реабілітімед .

Ортопедичний корсет впливає на хребетний стовп від зони ключиць до кобчика. Має 4 знімні ребра жорсткості, що дозволяє коригувати жорсткість фіксації.

  • Оснащений регульованою системою ременів та застібок.
  • Анатомічна модель розроблена з урахуванням фізіології дитячого організму.
  • Не викликає подразнення шкіри.
  • Схвалений Міністерством Охорони Здоров'я України.

Коректор постави дитячий ортопедичний (реклінатор) ОТ-2 (UNIpl) Реабілітімед .

Реклінатор за допомогою еластичних стрічок створює правильний прогин у верхньому відділі хребта за рахунок розведення плечового пояса та зведення лопаток.

  • Виробляє у дитини стабільну звичку рівної постави.
  • Покращує роботу серця та легень.
  • Помітно знижує больові відчуття у спині, шиї та плечовому поясі.
  • Натяг ременів батьки чи медик легко можуть регулювати.

Коректор постави ортопедичний КОР-1В ТИСА-Київ (Україна) .

Модель напівжорсткої фіксації використовується для лікування викривлення хребта або профілактики на ранній стадії сколіозу.

  • Має два гнучкі ребра жорсткості, що проходять уздовж хребетного стовпа.
  • Корекція хребта ефективно відбувається одразу у трьох відділах.
  • Модель виконана з натуральної бавовни.
  • Зручна застібка-фіксатор на липкій стрічці дозволяє підігнати коректор постави по фігурі.

Реклінатор (коректор постави) дитячий 2005 Medtextile .

Напівжорсткий коректор постави полегшеної моделі допомагає у ранньому віці виробити звичку тримати спину рівно.

  • Створює анатомічно правильне положення хребта по всій довжині.
  • Ергономічна модель, що не сковує рух тіла.
  • Знімні ребра жорсткості дозволяють регулювати фіксацію спини.
  • Бандаж виконаний із гіпоалергенного трикотажу.

Коректор постави ортопедичний КОР-1Д, ТИСА-Київ (Україна) .

Модель оснащена двома пластиковими ребрами жорсткості, які можна виймати. Напівжорсткий реклінатор використовується в терапії різних патологій хребта або як профілактики.

  • Легка, але ефективна конструкція.
  • Виконана із щільного дихаючого полотна, що не викликає потовиділення та подразнення шкіри.
  • Виготовлений українським виробником із дотриманням європейських стандартів.
  • Низька ціна за високої якості.

Коректор постави Т-108, Т-107 .

Корсет для постави впливає на грудно-поперековий відділ хребта. Забезпечує напівжорстку підтримку за допомогою системи еластичних ременів та ребер жорсткості.

  • Приводить до норми м'язовий тонус спини.
  • Знімає біль та втому при вже наявних проблемах з поставою.
  • Корекція постави відбувається поступово без неприємних відчуттів.
  • Може використовуватись дітьми підліткового віку та дорослими.

Найкращі коректори постави з ребрами жорсткості

  

Корсет (реклінатор) жорсткої фіксації R2301 Remed

Коригування положення хребетного стовпа одночасно відбувається по всіх відділах.

  • Коректор постави оснащений ребрами жорсткості, які не допускають травмуючих рухів тіла в спині.
  • Багатофункціональний виріб – використовується у щоденній терапії та як засіб реабілітації після операції.
  • Зручна модель легко підганяється за фігурою за допомогою системи еластичних ременів.
  • Може використовуватися жінками та чоловіками.

   

Коректор постави ортопедичний "ОРТОТЕСТ". Модель ОТ-1В (дитячий) (Україна).

Ергономічний корсет із ребрами жорсткості. Модель вибудовує положення хребта за рахунок зведення лопаток та формування правильного прогину в попереку.

  • Еластичні лямки дозволяють підганяти виріб по фігурі дитини.
  • Завдяки знімним ребрам жорсткості та системі регулювання натягу ременів корекція хребта відбувається поетапно.
  • Коректор постави практично непомітний під одягом.
  • З перших днів використання помітний ефект – дитина привчається тримати спину рівно, не випинаючи живіт.

  

Коректор постави еластичний, жорсткий 2011 Medtextile .

Фіксує та утримує хребта у правильному положенні.

  • Оснащений двома ребрами жорсткості.
  • Модель розроблена з урахуванням фізіології жіночого тіла.
  • Еластична тканина пропускає повітря і не викликає подразнення шкіри.
  • Система ременів-затягувань дозволяє збільшити або зменшити фіксацію.

  

Корсет для корекції постави (жорсткий) дитячий Торос-Груп Тип 652(к) .

Модель здійснює помірну реклінацію та підтримку хребетного стовпа у верхньому та середньому відділі.

  • Використовується для лікування таких захворювань, як кіфоз, «крилоподібні» лопатки, сколіоз.
  • Ступінь розведення плечового пояса можна регулювати.
  • Дитячий корсет для постави виконаний із гіпоалергенних матеріалів.
  • Коректор постави має модний дизайн і не викликає у дитини неприємних відчуттів.

  

Корсет для корекції постави (жорсткий) кіт сірий дитячий 1 Торос-Груп .

Жорсткий коректор постави допомагає дитині уникнути деформації хребта і виробити звичку утримувати спину рівно.

  • Модель знижує статичне навантаження на хребет.
  • Помірна та поступова реклінація, що не викликає у дитини хворобливих відчуттів.
  • Два знімні ребра жорсткості дозволяють один виріб використовувати на різних етапах терапії.
  • Модель виконана з натуральних тканин, що добре пропускають повітря і не викликають потовиділення.

Найкращі чоловічі коректори постави

  

Коректор постави середньої фіксації R2202 Remed .

Бандаж впливає на дві основні проблемні зони хребта – грудний відділ та поперек. Завдяки ребрам жорсткості та регульованій системі ременів корсет для постави застосовується на початкових етапах деформації та в терапії складних захворювань хребетного стовпа.

  • Бандаж має малу вагу завдяки своїй конструкції та дихаючій тканині.
  • За рекомендацією лікаря, користувач може самостійно регулювати ступінь натягу ременів.
  • Коректор постави легко підганяється під індивідуальні контури фігури.

  

Корсет для корекції постави жорсткий Торос чорний 1 розмір Тип 651 .

Бандаж надає помірну реклінацію у грудному відділі за рахунок розведення плечового поясу.

  • Оснащений знімними ребрами жорсткості.
  • Має ергономічний дизайн - не сковує рухи, дозволяє вести звичайний спосіб життя.
  • Виконаний із гіпоалергенної тканини, тому можна одягати на оголене тіло.
  • Вирібом можна часто прати.

   

Корсет для корекції постави жорсткий Торос бежевий 1 розмір Тип 651 .

Коректор постави вибудовує правильне положення хребетного стовпа у верхніх відділах та верхньопоперековому.

  • Виконаний з еластичної тканини, тому чудово сідає по фігурі.
  • Використовується як профілактики сколіозу, так лікування різних захворювань, викликаних викривленням хребта.
  • Знімні ребра жорсткості дозволяють використовувати цей корсет для помірної або посиленої фіксації спини.
  • Не викликає подразнення шкіри.

  

Коректор постави ортопедичний посилений для дорослих ВІД-1В-У Реабілітімед .

Багатопрофільний корсет, який ефективно підтримує хребет від верхнього відділу до кобчика. Використовується в терапії таких захворювань, як сколіоз, міжхребцева грижа, невралгія.

  • Оснащений чотирма знімними ребрами жорсткості.
  • Ступінь фіксації легко змінюється, тому ця модель може використовуватись на різних етапах лікування.
  • Проста застібка в області живота дозволяє користувачеві самостійно регулювати рівень облягання корсета.

  

Коректор ортопедичний «ОРТОТЕСТ» Модель ОТ-2 Реабілітімед, (Україна) .

Система із широких ременів дозволяє ефективно коригувати положення хребетного стовпа у верхньогрудному відділі.

  • Коректор постави поступово формує звичку правильної постави.
  • М'які лямки реклінатора не викликають натирання шкіри.
  • Використовується при таких проблемах, як кіфоз, кіфосколіоз, «крилоподібні» лопатки та юнацька остеохондропатія.

Найкращі коректори постави для жінок

  

Корсет (реклінатор) жорсткої фіксації R2301 Remed .

Коректор постави зі знімними металевими ребрами не допускає травмуючих рухів тіла та надмірних прогиніввигинів у верхньому, середньому і нижньому відділі хребетного стовпа.

  • Універсальна модель може використовуватись як для лікування, так і для реабілітації хворого із пошкодженням хребта.
  • Коректор постави має максимально жорстку фіксацію завдяки ребрам та системі щільних широких ременів.
  • У бандажі легко коригується ступінь облягання та фіксації спини.

  

Коректор постави ортопедичний «ОРТОТЕСТ» ВІД-1В Реабілітімед .

Ефективно та поступово усуває викривлення постави на початковому етапі або у разі серйозної деформації хребта.

  • Зручна ергономічна модель дозволяє вести звичайний спосіб життя.
  • Ступінь натягу ременів легко змінюється.
  • Знімні ребра жорсткості дозволяють часто прати виріб.
  • Дихаюча тканина має високий ступінь зносостійкості.

  

Реклінатор ортопедичний E-142 Aurafix (Туреччина) .

Бандаж на ключиці оснащений анатомічною опорою між лопаток, яка має підтримуючий ефект. Широкі лямки розводять плечі та не допускають сутулість.

  • Використовується при слабкості м'язів спини, після травм та для корекції постави на різних етапах.
  • Модель має сучасний дизайн та практично не помітна під одягом.
  • Корекція постави відбувається плавно, поетапно, без болючих відчуттів.
  • Бандаж легко фіксується за допомогою зручної застібки спереду.

  

Корсет для корекції постави Люкс, роз'ємний, 1 розмір, тип 656-ПР .

Модель має шість ребер жорсткості, які вибудовують весь хребетний стовп у правильне положення.

  • Коректор постави має фігуроутворюючий дизайн - підтягує живіт і не допускає сутулості.
  • Виконаний з еластичного пористого матеріалу, що пропускає повітря.
  • Може використовуватись тривалий час, оскільки система корекції легко регулюється.

  

Реклінатор грудного відділу хребта VitamedPosturfixBA-310 .

Використовується в період реабілітації, а також для лікування таких захворювань, як кіфоз, різнорівневе положення плечей, дисбаланс м'язів, викривлення хребта в грудному відділі.

  • Модель оснащена ззаду двома напівтвердими пластиковими стабілізаторами.
  • Еластичні лямки не викликають тиску та натирання шкіри.
  • Повітропроникне полотно дозволяє носити коректор постави у будь-яку пору року.

  

На думку практикуючих ортопедів, найкращі коректори постави в Україні можна придбати у спеціалізованих медичних магазинах. Вітчизняний лідер із продажу товаром для здоров'я МедМагазин пропонує гарні бандажі на спину для дітей, підлітків та дорослих людей з різним ступенем порушення постави.



Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Що не можна при сколіозі
Що не можна при сколіозі
Сколіоз одна з найпоширеніших деформацій хребта. На будь-якій стадії є ряд заходів і заборон для полегшення стану і запобігання подальшого посилення. Заборони стосуються не тільки положення тіла під час роботи, але також і раціону, спорту.
30.10.2018
Детальніше
Чим відрізняються ортопедичні корсети і коректори постави
Чим відрізняються ортопедичні корсети і коректори постави
ля підтримки хребетного стовпа в анатомічно правильному положенні при порушеннях постави, фіксації при травмах і захворюваннях використовують спеціальні ортопедичні вироби.
14.12.2016
Детальніше
Як носити корсет для постави
Як носити корсет для постави
Все більше часу людина проводить сидячи за комп'ютером, або іншим електронним девайсом практично не стежачи при цьому за положенням тіла, зокрема спини. Це і є однією з найбільш частих причин викривлення хребта, особливо у школярів, які проводять чимало часу сидячи в школі за партою і вдома за уроками. Для допомоги в підтримуванні постави існують спеціальні корсети та коректори.
14.02.2019
Детальніше
Як дізнатися ступінь сколіозу
Як дізнатися ступінь сколіозу
Сколіоз - одне з найбільш поширений захворювань хребта, своєчасне виявлення якого дозволяє швидко і ефективно позбутися від проблеми і попередити серйозні наслідки.
03.05.2018
Детальніше
Розгорнути