Як зібрати дитячий інгалятор?

Дата публикации: 28.02.2020
Дата обновления: 04.04.2023

Респіраторні захворювання у дітей часта проблема батьків. Тривала хвороба дає ускладнення і опускається в нижні дихальні шляхи. В такому випадку, педіатри призначають інгаляції з різними лікарськими препаратами. При вдиханні дрібні частинки з ліками потрапляють в органи дихання, діючи на центр захворювання. При цьому не створюється навантаження на шлунково-кишкового тракту та інші органи малюка.

Небулайзер дітям призначають при сухому і вологому кашлі, астмі, бронхіті, запаленнях легенів, пазух і горла. Щоб зрозуміти, як правильно зібрати дитячий інгалятор досить вивчити інструкцію, і виконати по черзі всі зазначені в ній дії. Навіть при різній комплектації схема збірки майже у всіх моделей однакова.

Як зібрати дитячий інгалятор

  1. Перед першим застосуванням продезінфікуйте загубник і маски, щоб знизити ризик передачі інфекції. Зробіть це за допомогою перекису водню 3% або просто обдайте окропом насадки.
  2. З резервуара для ліків зніміть кришку, повернувши її проти годинникової стрілки, і потягніть вгору.
  3. Залийте в ємність необхідну кількість лікарської суміші, закрийте кришкою. Слідкуйте, щоб виступ на кришці збігся з виїмкою на поверхні резервуара. Поверніть кришку до клацання.
  4. До резервуару приєднайте насадку - загубник або маску.
  5. Повітряну трубку вставте в отвір на інгалятори, інший кінець приєднаєте до ємності для ліків. Переконайтеся, що трубка щільно закріплена. При установці трубки тримайте резервуар вертикально, щоб не пролити ліки.
  6. Підключіть інгалятор до мережі і натисніть кнопку пуску. З цього моменту починається розпорошення ліки.

Одягати маску на дитину слід таким чином, щоб вона щільно закривала ніс і рот. Після процедури необхідно розібрати дитячий інгалятор. У повітряній трубці може накопичуватися конденсат, важливо змити його, інакше це загрожує бактеріальною інфекцією, при використанні трубки повторно. Видаліть залишки ліки з резервуара, промийте всі деталі, дайте їм висохнути.

Час процедури залежить від продуктивності приладу. Якщо швидкість розпилення висока, тоді маніпуляція закінчиться швидше. Не чекайте, що ліки повністю випаруватися. Деякі моделі допускають залишкову кількість суміші 0,5-1 мл. Не рекомендується застосовувати лікарські препарати на масляній основі.



Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

З якого віку можна робити інгаляції дітям
З якого віку можна робити інгаляції дітям
Для підвищення ефективності лікарської терапії, застосовуваної в ході лікування простудних захворювань у дітей, лікарі рекомендують в обов'язковому порядку комбінувати її з фізіотерапевтичними процедурами. Найчастіше педіатри призначають інгаляційні процедури з використанням спеціального інгалятора - небулайзера.
25.10.2018
Детальніше
Пульмикорт для інгаляцій - наскільки ефективно засіб?
Пульмикорт для інгаляцій - наскільки ефективно засіб?
Терапія бронхіальної астми вимагає застосування глюкокортикостероїдів, одним з яких є будесонід, який надає протиалергічну, імунодепресивну, протизапальну дію. Існують різні препарати, що містять будесонид: Будекорт, Тафен ® назаль, Бенакорт, Пульмикорт Турбухалер, Пульмикорт.
20.01.2020
Детальніше
Заклало вуха при нежиті - що робити?
Заклало вуха при нежиті - що робити?
Більшість із нас з настанням холодів зустрічається з такою поширеною проблемою як закладеність вух при нежиті. Кожен, хто стикається з проблемою, коли заклало вуха від нежиті, задається питанням: як боротися з неприємними відчуттями і як лікувати недугу дітям і дорослим?
11.09.2019
Детальніше
Що заливати в інгалятор
Що заливати в інгалятор
Одним з найпопулярніших способів лікувати бронхолегеневі захворювання і захворювання носоглотки є інгаляція. Препарати і схему лікування інгаляторами призначає лікуючий лікар, але є загальні показання препаратів до застосування при кожному окремому захворюванні.
07.11.2018
Детальніше
Розгорнути